یک از روش های مهاجرت به آمریکا، مهاجرت تحصیلی است. ایالات متحده آمریکا در حال حاضر بهترین مقصد تحصیلی جهان است. با توجه به استاندارد علمی بالای آن، تعداد زیادی از دانشجویان از سراسر جهان برای ادامه تحصیلات عالی خود و دریافت مدارک معتبر بین المللی به این کشور می آیند.
مدارس و دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی این کشور دارای رتبه بالا در سطح جهانی هستند. آمریکا هر ساله پذیرای بیش از یک میلیون دانشجوی بین المللی است. بیش از ۴۵۰۰ دانشگاه و کالج در ایالات متحده آمریکا وجود دارد که ۱۰ برابر بیشتر از هر کشور دیگری فرصت های تحصیلی در سطح عالی و همچنین مدارک معتبر جهانی را ارائه می دهند.
در ایالات متحده چهار نوع مؤسسه وجود دارد:کالج ها،دانشگاه های دولتی، دانشگاه های خصوصی، مؤسسات فناوری که هر کدام گزینههای تحصیلی متنوعی را برای هر دانشجو ارائه میدهند.
رتبه بندی ۱۰ دانشگاه برتر در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۲ را در جدول زیر مشاهده می کنید:
اگر قصد تحصیل در کشور آمریکا دارید در قدم اول باید با نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه ها و مدارس آمریکا و سپس نحوه اخذ ویزای تحصیلی برای ورود به آمریکا آشنا شوید.
به عنوان یک دانشجویی خارجی، سفر شما به آمریکا با انتخاب دانشگاه یا مدرسه ای که می خواهید در آن تحصیل کنید و برنامه علمی که قصد تحصیل در آن را دارید آغاز می شود.
دانشآموزان در آمریکا پیش از ورود به دانشگاه ملزم به گذراندن دورهی ۱۲ ساله در مدارس میباشند. دانشآموز در سن ۶ سالگی تحصیلات خود را شروع کرده و در ابتدا به تحصیلات دوره ابتدایی اول تا ششم و در برخی موارد تا هشتم میپردازند و سپس وارد دوره دبیرستان میشود.
پس از اتمام این دوره، افراد وارد کالج یا دانشگاه میشوند؛ این دو مقطع تحت عنوان مقاطع آموزش عالی شناخته میشوند. اخذ یک مدرک کاردانی از یک دانشگاه ایالات متحده معمولاً دو سال طول می کشد. مدرک لیسانس معمولاً به سه تا چهار سال تحصیل در ایالات متحده نیاز دارد. اگر می خواهید پس از اخذ مدرک لیسانس ادامه تحصیل دهید، برنامه های تحصیلات تکمیلی یا کارشناسی ارشد عبارتند از: مدرک کارشناسی ارشد (دو سال تحصیل) و دکترا (سه سال یا بیشتر).
پنج گام برای تحصیل در آمریکا
برای تحصیل در آمریکا باید پنج گام زیر را طی کنید.
- در مورد کالج و دانشگاه ها تحقیق کنید.
می توانید تحقیقات خود را در مورد نحوه تحصیل در آمریکا را به صورت آنلاین شروع کنید. سایت College Navigator ، که در آن می توانید مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را جستجو کنید.
/https://nces.ed.gov/collegenavigator
سایتهای دیگر، مانند College Board’s Big Future ، برای جستجوی کالجها و دانشگاههای ایالات متحده در مقطع کارشناسی شامل برنامههای مختلف تحصیلی و شرایط آن ها مناسب است.
/https://bigfuture.collegeboard.org/college-search
چندین شرکت خصوصی نیز وجود دارند که کالج ها را در ایالات متحده رتبه بندی می کنند. یکی از شناخته شده ترین سیستم های رتبه بندی ایالات متحده آمریکا News & World Report است که بهترین دانشگاهها و کالجها را در دستههای بندی های مختلف از جمله برترین دانشگاه ها برای دانشجویان بینالمللی رتبهبندی میکند.
https://www.usnews.com/best-colleges
از دیگر سایت هایی که لیست رتبه بندی کالج ها را ارائه میدهند می توان موارد زیر را نام برد :
/https://www.forbes.com/top-colleges
https://www.princetonreview.com/college-rankings/best-colleges
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings
دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در آمریکا دارند می توانند از طریق سایت های ذکر شده در مورد رتبه بندی کالج ها و دانشگاه ها اطلاعات کسب کنند. حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه زودتر باید تحقیقات خود را در مورد دانشگاه ها آغاز کنید. اما به خاطر داشته باشید رتبه بندی دانشگاه ها نباید تنها معیاری باشد که برای انتخاب دانشگاه در آمریکا در نظر می گیرید؛ سایر الزامات دانشگاه ها مانند حداقل معدل، حداقل نمره زبان، ضرورت اخذ مدرک زبان GRE یا GMAT ، و… را نیز بررسی کنید.
- برای دانشگاه اپلای کنید.
هنگامی که لیستی از برنامه هایی که می خواهید دنبال کنید انتخاب کردید، می توانید درخواست های خود را ارسال کنید و اپلای کنید.
برای شروع درخواست برای تحصیل در یک دانشگاه ایالات متحده آمریکا، درخواست خود را توانید به صورت آنلاین یا از طریق وبسایت هر دانشگاه ثبت کنید. در این مرحله از مرکز آموزشی مدنظر نامه پذیرش می گیرید که برای اخذ ویزای تحصیلی به آن نیاز دارید.
ممکن است بتوانید مستقیماً ازطریق وبسایت Shorelightنیز برای برخی دانشگاه ها درخواست خود را ثبت کنید. صرف نظر از روش ثبت درخواست، باید مدارک خاصی را که توسط دانشگاه لیست شده است، ارسال کنید.
https://shorelight.com
- اپلای برای مقطع کارشناسی
در حالی که هر دانشگاه معیارها و الزامات پذیرش خود را دارد، برخی الزامات بین همه دانشگاه ها یکسان است. به طور کلی، متقاضیان تحصیل در آمریکا باید مدارک زیر را برای اپلای آماده کنند:
- ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبل
- نمرات آزمون های استاندارد از جمله SAT یا ACT در صورت نیاز.
- آزمون SAT: این آزمون برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آمریکاست. این آزمون برای سنجش مهارتهای تجزیه و تحلیل و اینکه دانشجو چگونه تواناهایی خود را به کار می گیرد، است. از لحاظ تاریخی آزمون SAT بیشتر توسط دانشجویان ساکن در ایالت های ساحلی و آزمون ACT بیشتر توسط دانشجویان در غرب و جنوب استفاده می شد. با این حال در سالهای اخیر، تعداد فزایندهای از دانشآموزان در سواحل شرقی و غربی آزمون ACT را میگذرانند. این آزمون ها شامل زبان انگلیسی، ریاضی، خواندن و علوم پایه و نوشتار می شود.
- نمرات آزمون مهارت انگلیسی ,TOEFL IELTS، iTEP، PTE آکادمیک که توانایی افراد در ۴ مهارت گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن را ارزیابی می کند.
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه توصیه نامه ها
- کپی پاسپورت معتبر
برخی از کالجها و دانشگاهها نیز ممکن است به مدرکی که تمکن مالی دانشجویان بینالمللی را نشان می دهد، نیاز داشته باشند. می توانید با مطالعه وبسایت Shorelight ، جزئیات بیشتری در مورد سایر الزامات برای دانشجویان بین المللی پیدا کنید. علاوه بر این، برخی کالج ها ممکن است نیاز به مصاحبه داشته باشند که لازم است برای آن ها نیز آمادگی کسب کنید.
به خاطر داشته باشید که مهلت ثبت درخواست و اپلای دانشگاه ها را باید بررسی کنید. مثلا برای برخی دانشگاه ها یا کالج ها ممکن است لازم باشد درخواستهای خود را تا نوامبر یا دسامبر ارسال کنید.
- اپلای برای تحصیلات تکمیلی ( کارشناسی ارشد و دکترا )
الزامات درخواست برای دانشجویان بین المللی متقاضی برنامه های تحصیلات تکمیلی مشابه برنامه های کارشناسی است، به علاوه چند تفاوت مهم از جمله:
- ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبل
- نمرات آزمون های استاندارد GRE/GMAT در صورت نیاز.
- آزمون GRE: آزمون استانداردی است برای افرادی که قصد دارند در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته های مهندسی تحصیل کنند. این آزمون را ETS برگزار می کند. به گفته ETS، هدف GRE سنجش استدلال کلامی، نوشتار تحلیلی و انتقادی است که شامل بخشهای جبر، هندسه، ریاضیات و واژگان تخصصی است.
- آزمون GMAT: این آزمون توسط ETS برای اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی در رشته MBA و مدیریت است. هدف آزمون، ارزیابی نوشتار تحلیلی، استدلال تلفیقی، کمی و استدلال کلامی است.
- نمرات آزمون مهارت انگلیسی ,TOEFL IELTS، iTEP، PTE آکادمیک
- انگیزه نامه
- پروپوزال
- ارائه توصیه نامه از اساتید
- کپی پاسپورت معتبر شما
- ارائه مدارک تمکن مالی: مگر اینکه به صورت جداگانه برای اخذ کمک هزینه های تحصیلی، اسکالرشیب یا فاند درخواست دهید.
- شرکت در مصاحبه: ممکن است از متقاضیان خواسته شود که در یک مصاحبه آنلاین (از طریق کنفرانس ویدئویی با اسکایپ یا زوم یا موارد مشابه) با کمیته پذیرش یا اساتید برنامه شرکت کنند.
همه کالج ها و دانشگاه های ایالات متحده درخواست های اپلای مقاطع تحصیلات تکمیلی را به صورت آنلاین و معمولاً از طریق وبسایت های خود می پذیرند.
هزینههای لازم برای تحصیل در آمریکا را مهیا کنید.
در ایالات متحده، هزینه کالج و دانشگاه ها معمولا به صورت سالانه دریافت می شود و این هزینه ها شامل شهریه ها، هزینه های زندگی، کتاب و لوازم و بیمه درمانی می شود.
از آن جا که آمریکا کشوری بزرگ است، هزینه زندگی و تحصیل در شهرهای آمریکا متفاوت است. با برنامهریزی و تحقیق مناسب میتوان این هزینهها را به بهترین روش مدیریت کرد. به خاطر داشته باشید اگرچه هر ساله کمکهای مالی بسیاری به دانشجویان بین المللی تعلق میگیرد اما رقابت بسیار زیاد است. سعی کنید از بورسیههای تحصیلی و مزایای شهریه دولتی آگاه شوید.
برنامههای تحصیلات تکمیلی معمولاً کوتاهتر از دورههای کارشناسی (مثلاً یک تا دو سال برای مقطع کارشناسی ارشد) و با هزینههای مشابه و شاید حتی کمتر در سال هستند. در حالی که دانشجویان دوره لیسانس معمولا در یک دوره ۴ ساله تحصیلات خود را تکمیل می کنند.
دانشگاه های آمریکا به طور عمده به دو دسته تقسیم می شوند :دولتی و خصوصی. هزینه تحصیل در یک دانشگاه دولتی نسبتاً کمتر از یک مؤسسه خصوصی است. هزینه شهریه بستگی به نوع مدرک و دانشگاه یا مدرسه ای دارد که انتخاب می کنید. به طور کلی برای پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا به حدود ۱۰۰۰۰ تا ۵۵۰۰۰ دلار در سال نیاز دارید.
جدول زیر در یک نگاه کلی هزینه های تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف را نشان می دهد:
ارزان ترین دانشگاه های آمریکا برای دانشجویان بین المللی کدامند؟
بدانید که پاسخ به عوامل بسیاری مانند رشته تحصیلی مورد علاقه شما، نوع برنامه یا مدرک تحصیلی، دانشگاه و لوکیشن آن بستگی دارد.
در جدول زیر لیست برخی از دانشگاه ها که در مقطع لیسانس شهریه کمتری نسبت به سایرین ارائه می دهند را مشاهده می کنید:
هزینه زندگی در آمریکا در سال ۲۰۲۳
هزینه زندگی در آمریکا با در نظر گرفتن مخارج مختلف و هزینه های زندگی، تمکن مالی مورد نیاز برای تحصیل در ایالات متحده بین ۱۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار در هر سال تحصیلی است. بسته به شهری که برای زندگی انتخاب می کنید، هزینه های شما متفاوت است.
در جدول زیر هزینه های زندگی در ایالات متحده را مشاهده می کنید:
اخذ پذیرش تحصیلی از آمریکا
اخذ پذیرش تحصیلی از آمریکا بعد از ثبت درخواست و اپلای برای تحصیل در مقاطع لیسانس و بالاتر، نامه پذیرش خود را از طریق ایمیل از دانشگاه مقصد دریافت خواهید کرد. با دریافت نامه پذیرش خود می توانید با تکمیل فرم I-20 و اخذ یکی از انواع ویزاهای F، J و یا M برای تحصیل وارد آمریکا شوید.
در ادامه این مقاله به بررسی تفاوت های هر یک از این ویزاها و نحوه ثبت درخواست برای آن ها به تفصیل می پردازیم.
۵.برای سفر به آمریکا آماده شوید.
بعد از دریافت ویزای تحصیلی برای عزیمت به آمریکا بلیط تهیه کنید و آماده سفر شوید. دانشگاه ها یا کالج ها تعیین می کنند چه زمانی باید برای شروع ترم تحصیلی در دانشگاه حاضر شوید. علاوه بر تاریخ های شروع ترم تحصیلی، دو تاریخ دیگر برای برنامه ریزی سفر شما اهمیت دارد:
۱.مطابق مقررات مهاجرتی آمریکا شما باید حداکثر ۳۰ روز قبل از تاریخ شروع برنامه تحصیلی شما که در فرم I-20 قید شده است، به ایالات متحده بروید.
در تاریخ شروع برنامه مطابق با تاریخ مقرر در فرم I-20 در آمریکا باشید.
به خاطر داشته باشید که باید قبل از سوار شدن به هواپیما همه مدارک و اسناد مورد نیاز از جمله مدارک مالی، نامه پذیرش، رسید پرداخت هزینه SEVIS، پاسپورت و ویزای دانشجویی را داشته باشید.
اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای دانشجویی مدرکی است که به شما اجازه می دهد یک برنامه تحصیلی را در یک کشور خارجی دنبال کنید. ویزای دانشجویی معمولا برای مقاصد کوتاه مدت صادر می شود و همانطور که گفتیم برای واجد شرایط بودن اخذ ویزای تحصیلی، باید قبلا از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی نامه پذیرش گرفته باشید.
ایالات متحده آمریکا به دلیل کیفیت آموزش عالی و فرصت های شغلی فراوان پس از اتمام مدارک تحصیلی همیشه یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین المللی است. این کشور چندین ویزا تحصیلی و فرصت مطالعاتی ارائه می دهد تا بتوانید برای یکی از آنها درخواست دهید و به طور موقت برای تحصیل یا برای فرصت مطالعاتی به آمریکا مهاجرت کنید.
- انواع ویزای تحصیلی آمریکا
اگر می خواهید در ایالات متحده تحصیل کنید یا برای فرصت مطالعاتی به آمریکا بروید، بسته به پذیرش خود می توانید برای انواع ویزاهای زیر درخواست دهید:
اخذ ویزای F-1 آمریکا
برای اخذ این ویزای F-1 آمریکا متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:
- از یکی از موسسات آموزشی یا دانشگاه های تائید شده توسط برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران – (Student and Exchange Visitor Program) SEVP پذیرش گرفته باشد.
بنابراین قبل از انتخاب مدرسه و دانشگاه لیستی که SEVP از مراکز آموزشی معتبر منتشر کرده بازدید کنید تا ببینید آیا مرکز آموزشی مقصد شما مورد تائید است یا خیر. اگر مرکز آموزشی مد نظر به شما نامه پذیرش بدهد اما از سوی SEVP تائید نشده باشد، نمیتوانید ویزای تحصیلی آمریکا را دریافت کنید.
https://www.ice.gov/sevis
- دانشجوی تمام وقت باشد.
- به کشور خود دلبستگی داشته باشد و اثبات کند که پس از اتمام دورههای تحصیلی خود قصد بازگشت دارد.
- با ارائه تمکن مالی ثابت کند که از پس هزینههای زندگی و تحصیل در آمریکا بر میآید. البته دانشجویان میتوانندبرای دریافت کمک هزینه و بورسیه تحصیلی نیز اقدام کنند.
- اثبات مهارت زبان انگلیسی با شرکت در یکی از آزمونهای معتبر زبان انگلیسی از جمله IELTS و TOEFL.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا F-1
- پاسپورت معتبر
- دو قطعه عکس
- رسید ثبت فرم DS 160
- رسید پرداخت هزینهها
- تکمیل فرم ۲۰- Iاین فرم توسط مرکز آموزشی یا دانشگاه مقصد برای شما ارسال میشود.
- اگر قرار است شخصی از شما حمایت مالی کند، باید صورت حساب بانکی وی را ارسال کرده و فرم I- 134 را پرکنید.
- مدارک تحصیلی از جمله اصل ریز نمرات، نمرات یکی از آزمونهای TOEFL، IELTS، GRE، GMAT، نامه پذیرش دانشگاه و اصل مدارک تحصیلی قبلی
- گواهی بیمه درمانی دانشجویان بین المللی
هزینه اخذ ویزای F-1
شما باید هزینه اخذ ویزا F-1 را بپردازید و رسید دریافت کنید، چرا که روز مصاحبه باید این رسید را به همراه داشته باشید. ممکن است بر اساس کشور مبدأ و سفارتی که از آن درخواست میدهید، مجبور به پرداخت هزینههای اضافی باشید.
همچنین پرداخت کارمزد SEVIS I- 901 ( پس از دریافت نامه پذیرش باید پرونده خود را در سامانه آنلاین ساماندهی اطلاعات گردشگران و دانشجویان SEVIS ( Student and Exchange Visitor Information System) ثبت کنید و کارمزد آن را پرداخت کنید.
فرآیند اخذ ویزای F1
- پس از اخذ پذیرش از مرکز آموزشی مدنظر میتوانید ۱۲۰ روز قبل از شروع برنامه تحصیلی برای اخذ ویزا اقدام کنید. به خاطر داشته باشید که شما نمیتوانید زودتر از این بازه زمانی درخواست دهید، اما در صورتی که دیرتر از این بازه زمانی درخواست دهید، ممکن است پردازش ویزا با تأخیر انجام شود بنابراین بهتر است در اسرع وقت برای اخذ ویزا اقدام کنید.
- تکمیل فرم I- 20 بعد از اخذ پذیرش از دانشگاه یا مؤسسه آموزشی.
- تکمیل فرم DS- 160 به صورت آنلاین
- پرداخت هزینههای اخذ ویزا و کارمزد SEVIS I- 901 و دریافت رسید، زیرا روز مصاحبه باید این رسید را به همراه داشته باشید.
- خود را برای مصاحبه آماده کنید: انجام مصاحبه یکی از مراحل اجباری اخذ ویزا میباشد. از آنجا که حجم کاری سفارت آمریکا معمولا زیاد است بهتر است در اولین فرصت برای دریافت نوبت از سفارت اقدام کنید. پس از دریافت نوبت، نامهای دریافت می کنید که تاریخ مصاحبه شما در آن درج شده است.
- مدارک مورد نیاز را آماده کنید تا در روز مصاحبه با خود به همراه داشته باشید.
- در مصاحبه شرکت کنید: در طول مصاحبه سؤالاتی در مورد دلایل شما برای تحصیل در آمریکا و مرکز آموزشی مقصد پرسیده خواهد شد. به خاطر داشته باشید که در طول این مصاحبه افیسر باید از بازگشت شما پس از اتمام دوره های تحصیلی مطمین شود.
- پس از اخذ ویزا حداکثر ۳۰ روز قبل از شروع برنامه تحصیلی میتوانید وارد آمریکا شوید. دقت داشته باشید که زودتر از ۳۰ روز اجازه ورود به آمریکا ندارید.
- آیا دانشجو با اخذ ویزا F-1میتواند اعضای خانواده خود را به آمریکا بیاورد؟
در صورتی که دانشجو افرادی تحت تکفل مانند فرزند زیر ۲۱ سال و همسر دارد می تواند با اخذ ویزای F-2 آن ها را نیز با خود به آمریکا بیاورد. در ادامه مدارک و شرایط دریافت ویزای F-2 را مورد بررسی قرار می دهیم.
نمودار زیر تعداد دانشجویان بین المللی در آمریکا در سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ نشان می دهد:
- آیا میتوان به عنوان دانشجوی بین المللی در آمریکا مشغول به کار شد؟
از آنجا که ویزای شما ویزای دانشجویی است نه ویزای کاری، شما مجاز به کار پاره وقت در محوطهی دانشگاه خواهید بود. اما در طول مرخصی و تعطیلات بین ترم دانشجو میتواند به کار تمام وقت نیز مشغول شود.
- آیا دانشجویانی که دارنده ویزا F-1 هستند، میتوانند گرین کارت آمریکا بگیرند؟
از آنجا که اثبات کردهاید به کشور خود دلبستگی دارید از راههای دشواری میتوانید برای اخذ گرین کارت آمریکا اقدام کنید. برای اخذ اقامت دائم باید اثبات کنید شما فردی با تواناییهای خارقالعاده هستید، با شخصی در آمریکا ازدواج کنید و یا در اقتصاد آمریکا سرمایه گذاری کنید. اگر هیچ یک از اقدامات ذکر شده برای شما امکان پذیر نیست، سادهترین راه این است که از کارفرمایی بخواهید تا اسپانسر شما شود تا بتوانید ویزای کاری
H- 1B بگیرید.
اخذ ویزای F-2
همسر و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال افرادی که ویزای F-1 دارند، می توانند با اخذ ویزای F-2 وارد آمریکا شوند. شرایط اخذ این ویزا ارتباط مستقیمی با شرایط دارنده ویزای F-1 دارد.
برای اخذ این ویزا متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:
- همسر شما باید ویزای F-1 داشته باشد.
- دارنده ویزای F-1 توانایی حمایت مالی از اعضای خانواده خود را داشته باشد.
- اگر فردی ۲۱ ساله و مجرد هستید، باید یکی از والدینتان ویزای F-1 داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا F-2
- پاسپورت فعلی و قبلی و کپی از تمام صفحات پاسپورت
- تائیدیه فرم DS- 160
- اثبات تمکن مالی از طریق سوابق بانکی، مالیاتی و فیش حقوقی
- عکس به روز که باید در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد.
- نامه تائیدیه مصاحبه
- رسید پرداخت هزینههای درخواستی
- اصل فرم I- 20 و یک نسخه کپی از آن
- کپی از فرم I- 20 دارنده ویزای F-1
- یک کپی از ویزای F-1 (در صورت وجود)
- کپی پاسپورت دارنده ویزای F-1
- اصل سند ازدواج در صورتی که همسر دارنده ویزای F-1 باشد. همچنین ممکن است مدارکی از جمله آلبوم عروسی که اصالت ازدواج را اثبات کند، مطالبه کنند.
- اصل گواهی تولد در صورتی که یکی از والدین شما دارنده ویزای F-1 باشد.
هزینه اخذ ویزای F-2
شما باید هزینه اخذ ویزا را بپردازید و رسید دریافت کنید، زیرا برای مراحل بعدی به آن نیاز دارید. ممکن است بر اساس کشور مبدأ یا سفارت ایالات متحده که از آن درخواست میدهید، مجبور به پرداخت هزینههای دیگری نیز باشید.
دارنده ویزای F-1 نیز مسئول پرداخت هزینه SEVIS I-901 است. متقاضی ویزای F-2 از این هزینه معاف است.
فرآیند اخذ ویزای F-2
- دریافت فرم I-20: زمانی که دارنده ویزای F-1 در یکی از موسسات SEVP پذیرفته میشود، فرم I-20 به او ارسال میشود. برای اینکه وابستگان دارنده ویزای F-1 ویزای F-2 دریافت کنند، فرد دارنده ویزای F-1 باید به موسسه SEVP اطلاع دهد که افراد تحت تکفل نیز قصد اخذ ویزا دارند. موسسه آموزشی فرم I -20 را برای سایر اعضا نیز ارسال خواهد کرد.
- پر کردن فرم DS- 160 به صورت آنلاین
- پرداخت هزینه اخذ ویزا
- خود را برای مصاحبه آماده کنید: به عنوان یک متقاضی F-2، می توانید همزمان با متقاضی F-1 درخواست دهید یا می توانید جداگانه درخواست دهید. اگر با هم درخواست دهید، می توانید مصاحبه ویزا را هم زمان برنامه ریزی کنید. با این حال، اگر جداگانه درخواست می دهید، باید برای مصاحبه آماده شوید. آفیسر سؤالاتی در مورد رابطه شما با دارنده ویزای F-1 و قصد شما برای رفتن به آمریکا خواهد پرسید. دقت داشته باشید که اگر آفیسر مشکوک شود که شما چیزی را مخفی میکنید یا قصد زیر پا گذاشتن قوانین را دارید با درخواست ویزای شما موافقت نخواهد کرد.
- مدارک و اسناد لازم را آماده کنید. روز مصاحبه از شما مدارک و اسنادی را میخواهند که موافقت با درخواست شما بستگی به این مدارک دارد. پس فراموش نکنید که تمام مدارک و اسناد را با خود به همراه داشته باشید.
- در مصاحبه شرکت کنید. به خاطر داشته باشید که برای مصاحبه به موقع حضور یابید.
- تبدیل ویزای F-2 آمریکا به ویزاهای دیگر
با اخذ ویزای F-2، شما مجاز به تغییر وضعیت هستید. اگر در یک مقطع دانشگاهی در یک مؤسسه تایید شده توسط SEVP ثبت نام کنید، باید برای اخذ ویزای F-1 اقدام کنید. علاوه بر این، اگر شغلی پیدا کردید که نیاز به ویزای کاری نوع H مانند ویزای H- 1B دارد، شما و کارفرما باید درخواست خود برای تبدیل وضعیت را به اداره مهاجرت آمریکا ارائه دهید.
در صورتی که شما به عنوان فرزند مجرد زیر ۲۱ سال دارنده ویزای F-1 در آمریکا حضور دارید، پس از رسیدن به سن ۲۱ سالگی باید برای تبدیل وضعیت اقدام کنید و نوع دیگری ویزا اخذ کنید. چرا که شما پس از ۲۱ سالگی واجد شرایط داشتن ویزای F-2 نیستید و در صورتی که نتوانید نوع دیگری ویزا بگیرید باید به کشور خود برگردید.
- آیا دارنده ویزا F-2 میتواند گرین کارت آمریکا بگیرد؟
اگر دارنده ویزای F-1 موفق به اخذ گرین کارت شود، دارنده ویزای F-2 به طور خودکار گرین کارت دریافت خواهد کرد. در غیر این صورت اگر پیشنهاد کاری از کارفرمایی در آمریکا بگیرید، شما میتوانید برای اخذ گرین کارت مبنی بر استخدام اقدام کنید.
اخذ ویزای J-1 آمریکا
ویزای J-1 آمریکا به افرادی اعطا میشود که با هدف تبادل فرهنگی یا تبادل نیروی کار، تحقیق یا آموزش و یا تدریس قصد سفر به آمریکا دارند. ویزای J 1 نوعی ویزای تحصیلی و تبادل است که به شما اجازه اقامت موقت در آمریکا میدهد. برای اخذ این نوع ویزا، اولین کاری که باید انجام دهید این است که برای یک برنامه تحصیلی یا کاری از طریق یک اسپانسر در آمریکا درخواست دهید. تنها پس از اخذ پذیرش در یک برنامه، میتوانید برای ویزای J 1 اقدام کنید.
این ویزا به چند دسته تقسیم میشود که افراد بسته به نوع برنامه باید در یکی از برنامهها شرکت کند.
Tenure Track Positions چیست؟
این پوزیشنها ترکیبی از ریسرچ (معمولاً ۶۰ تا ۷۰ درصد)، تدریس (معمولاً ۲۰ تا ۳۰ درصد)، و خدمات (معمولاً بین ۵ تا ۱۵ درصد) هستند و برخلاف پوزیشنهای گروه اول بودجه ی ۳ تا ۶ ساله به آنها اختصاص داده شده و پکیج استارتاپ میدهند ( که شامل استخدام چند دانشجو و هزینه خرید وسایلی مثل کامپیوتر، هزینه سفر رفتن، خرید تجهیزات ریسرچ…). قرار داد این پوزیشنها معمولا ۶ ساله با بررسی سالانه و یک بررسی در میانه ترم در پایان سال سوم است. بعد از ۵ سال شما باید پکیج تنیور را سابمیت کنید و دانشکده تصمیم میگیرد که آیا پوزیشن شما ارتقا پیدا میکند یا قراردادتان تمدید نمیشود.
این برنامه به انواع مختلف زیر تقسیم می شود:
- Short-term Scholar: معمولاً با این نوع ویزا افراد میتوانند فقط تا شش ماه در آمریکا اقامت داشته باشند. برای دریافت ویزایJ – 1در زیر گروه Short-term Scholar، باید یک استاد یا محقق تحقیقاتی باشید یا تحصیلات و تجربه مشابهی داشته باشید. شما میتوانید به پروژههای تحقیقاتی ویژه کمک کنید و یک ترم در کالج یا دانشگاه تدریس کنید. در این زیر گروه، نمیتوانید اقامت خود را تمدید کنید.
- Specialist: برای دریافت ویزای J-1 در زیر گروه Specialist، باید در رشته خود متخصص باشید و نباید به دنبال استخدام تمام وقت در ایالات متحده باشید. با اخذ ویزا در این زیر گروه معمولا میتوانید تا ۱ سال در آمریکا اقامت داشته باشید.
- Student, college/ university: برای اخذ ویزای J-1 در زیر گروه Student college/ university، باید اسپانسر داشته باشید و هزینه اقامت شما توسط کشور خود، ایالات متحده یا هر دو دولت تأمین شود. با اخذ این ویزا معمولاً میتوانید تا دو سال اقامت داشته باشید اما گفتنی است اعتبار ویزای شما با توجه به برنامهای که در آن شرکت میکنید متغیر خواهد بود.
- Student, secondary: برای این نوع ویزا، متقاضی باید حداقل ۱۵ سال سن داشته باشد، اما قبل از شروع برنامه تحصیلی نباید بیش از ۱۸ سال و شش ماه سن داشته باشد همچنین باید کمتر از ۱۱ سال تحصیلات ابتدایی، بدون احتساب مهدکودک، داشته و در برنامههای مشابه قبلی از جمله ویزای F-1 یا ویزای J-1 شرکت نکرده باشد.
- Summer Work Travel: در صورتی که دانشجو هستید و در دانشگاه ثبت نام کردهاید نمیتوانید در این زیر گروه ویزا بگیرید. به خاطر داشته باشید قبل از ورود به آمریکا باید شغل داشته باشید.
- Teacher: برای اخذ ویزا در این زیر گروه باید شرایط لازم برای کار در یک مدرسه ابتدایی یا متوسطه را داشته و مدرکی معادل لیسانس آمریکا در زمینهی آموزش یا موضوعی علمی که قصد تدریس آن را دارید، داشته باشید. علاوه بر این، یا باید هنگام ثبت درخواست در زمینهی تدریس مشغول به کار باشید یا حداقل ۲۴ ماه گذشته در این رشته مشغول به کار بود باشید.
- Trainee: برای اخذ ویزای J-1 در این زیر گروه باید مدرک یا گواهی فنی حرفهای از یک دانشگاه یا موسسه داشته و حداقل ۱ سال تجربه کاری مرتبط با رشتهتان یا ۵ سال سابقه کاری در زمینهی رشتهای که میخواهید در دوره کار آموزیاش شرکت کنید، داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا J-1
- پاسپورت: پاسپورت شما باید حداقل شش ماه پس از خروج از کشور معتبر باشد مگر در موارد استثنا.
- عکس: هنگام تکمیل فرم درخواست ویزا به صورت آنلاین باید عکس خود را نیز آپلود کنید.
- فرم درخواست ویزای غیر مهاجرتی، DS-160، را به صورت آنلاین پر کرده و صفحه تائیدیه را با خود به همراه داشته باشید.
- رسید هزینههای پرداختی: اگر قبل از مصاحبه، از شما هزینههایی برای اخذ ویزا دریافت شده است، رسید آنها را با خود به همراه داشته باشید.
- فرم DS- 2019: پس از پذیرش در برنامه تبادلی مد نظر، اسپانسرمالی شما اطلاعاتتان را در SEVIS ثبت میکند. پس از آن، فرم DS- 2019 را دریافت خواهید کرد.
- فرم DS- 7002: در صورتی که در یکی از زیر گروههای trainee یا intern قصد دارید ویزای J-1 بگیرید باید این فرم را با خود به همراه داشته باشید.
- بیمهی درمانی: افرادی که قصد اخذ این نوع ویزا را دارند باید بیمهی درمانی داشته باشند.
هزینه اخذ ویزای J-1
هزینه اخذ این ویزا برای تمامی کشورها یکسان نیست.
فرآیند اخذ ویزای J-1
برای درخواست ویزای J 1، باید مراحل ذکر شده را دنبال کنید، اما به خاطر داشته باشید که ترتیب انجام مراحل بر اساس محل درخواست متغیر است:
- فرم درخواست ویزا را پر کنید: برای ویزای J-1 ، باید فرم درخواست را به صورت آنلاین تکمیل کرده و صفحه تایید درخواست را چاپ کنید. روز مصاحبه باید صفحه تاییدیه را همراه داشته باشید.برای درخواست آنلاین، باید عکس ویزای خود را آپلود کنید، در صورت عدم موفقیت در آپلود، یک کپی از ویزا همراه داشته باشید.
- برای مصاحبه نوبت بگیرید: زمان انتظار برای تعیین تاریخ مصاحبه بسته به عواملی از جمله هجوم متقاضیان، کارکنان، فصل و مکان سفارت متغیر است.
- هزینه ثبت درخواست را بپردازید: پیش از مصاحبه ممکن است مجبور به پرداخت هزینههایی جانبی شوید اما پیش از پرداخت این هزینهها به خاطر داشته باشید که این موضوع را با اسپانسر خود در میان بگذارید چرا که ممکن است این هزینهها شامل هزینههای اسپانسری شما باشند.
- اسناد و مدارک مورد نیاز را آماده سازید: تمام مدارک باید به زبان انگلیسی بوده و در برخی موارد مدارک باید ممهور به مهر آپوستیل، Apostille Stamp، باشند.
- در مصاحبه شرکت کنید: روز مصاحبه آفیسر تصمیم خواهد گرفت که آیا شما واجد شرایط اخذ این ویزا هستید یا خیر.
- وارد آمریکا شوید: پس از اخذ ویزا شما میتوانید وارد آمریکا شوید. اما اخذ ویزا ورود شما را به طور ۱۰۰% تضمین نخواهد کرد و ممکن است در فرودگاه افسران وزارت کشور از ورود شما جلوگیری کنند. گشت مرزی آمریکا هنگام ورود پاسپورت، ویزا و فرم DS-2019 شما را کنترل خواهند کرد و در صورتی که اجازه ورود به آمریکا را داشته باشید به شما فرم I-94 را میدهند.
آیا میتوان با ویزای J-1 سایر اعضای خانواده را با خود به آمریکا برد؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت بله. اما در نظر داشته باشید که فقط همسر و فرزندان شما میتوانند با اخذ ویزای J-2 به شما در آمریکا بپیوندند. در ادامه به بررسی این ویزا ی J-2 می پردازیم.
اخذ ویزای J-2 آمریکا
ویزای J-2 آمریکا به همسر و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال دارنده ویزای J-1 اعطا میشود تا دارنده این ویزا را در آمریکا همراهی کنند.
این ویزا نوعی ویزای غیر مهاجرتی و وابسته بوده که هرگونه تغییر در وضعیت دارنده ویزای J-1 منجر تغییر وضعیت دارندگان ویزای J-2 خواهد شد. از آن جا که ویزای J-1 در دستههای مختلف با شرایط خاصی وجود دارند، پس برای دارندگان ویزای J-2 نیز قوانین و شرایط خاصی وجود دارد.
آن دسته از افراد که در یکی از زیر گروههای au pair- camp counselor- secondary school student وwork and travel participants موفق به اخذ ویزای J-1 میشوند نمیتوانند سایر اعضای خانواده خود را با ویزای J-2 با خود به آمریکا ببرند.از آن جا که دارندگان ویزای J-1 توسط سازمانها و برنامههای مختلفی حمایت میشوند، در صورت موافقت اسپانسر میتوانند همسر و فرزندان خود را به آمریکا بیاورند.
برای مثال اگر در زیر گروه secondary school student موفق به اخذ ویزای J-1 شده باشید و قصد دارید همسر و فرزندان خود را با خود به آمریکا بیاورید باید موافقت اسپانسر خود را کسب کنید. در صورتی که اسپانسر موافقت نکند، نمیتوانید وابستگان خود را با خود به آمریکا بیاورید.
دارندگان ویزای J-2 مجاز به ثبت نام در تحصیلات آکادمیک، دریافت گواهینامه رانندگی، افتتاح حساب بانکی و سفر به آمریکا و دیگر کشورها و همچنین کار در شرایطی خاص هستند.
شرایط اخذ ویزای J-2:
- همسر دارنده ویزای J-1 باشد.
- اگر فردی مجرد و زیر ۲۱ سال هستید باید یکی از والدین ویزای J-1 داشته باشد.
- مجاز به همراهی دارنده ویزای J-1 از طرف اسپانسر یا برنامه مشارکتی باشید.
دقت داشته باشید افرادی که با دارنده ویزای J-1 در رابطه هستند، واجد شرایط اخذ ویزای J-2 نمیباشند مگر در صورتی که با دارنده ویزای J-1 ازدواج کرده و مدارک ازدواج داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای J-2
- پاسپورت
- بارکد فرم DS-160
- نامه تائیدیه مصاحبه
- یک قطعه عکس
- تمام صفحات SEVIS و یک نسخه کپی از فرم DS-2019
- یک نسخه کپی از فرم DS-2019 دارنده ویزای J-1
- در صورتی که دارنده ویزای J-1 در زیر گروه intern یا trainee موفق به اخذ ویزا شده است، ارائه یک کپی از فرم DS-7002 دارنده ویزای J-1 الزامی میباشد.
- سند ازدواج در صورتی که همسر دارنده ویزای J-1 میباشد.
- آلبوم عروسی و کارت دعوت
- لیست مهمانان عروسی
- در صورت ازدواج در دفتر ثبت ازدواج و طلاق، رونوشت قولنامه و تصاویر با شاهدان ازدواج
- شناسنامه فرزندان
- ارائه تمکن مالی
- شرکت در مصاحبه ( در طول مصاحبه سوالاتی پیرو دلایل شما برای مهاجرت به آمریکا و روابط شما با دارنده ویزای J-1 و تمکن مالی پرسیده خواهد شد.)
علاوه بر تمام شرایط و مدارک ذکر شده برای اخذ این نوع ویزا باید بیمه سلامت داشته باشید. برخی از اسپانسرها برای وابستگان دارنده ویزای J-1 هم بیمه درمانی میخرند. اما در صورتی که اسپانسر بیمه درمانی را به عهده نگرفت متقاضی اخذ ویزای J-2 باید شخصا برای خرید بیمه اقدام کند.
پس از اخذ ویزا، متقاضیان میتوانند هم زمان و یا بعد از دارنده ویزای J-1 وارد آمریکا شوند.
هزینه اخذ ویزای J-2
فرآیند اخذ ویزای J-2
مراحل درخواست ویزای J-2 مانند مراحل اخذ ویزای J-1 بوده و در صورت موافقت با همراهی دارنده ویزای J-1 هر یک از افراد فرم جداگانه DS-2019 دریافت خواهند کرد.
- پر کردن فرم DS-160 به صورت آنلاین
- پرداخت هزینه ها
- رزرو نوبت مصاحبه و دریافت نامه تائیدیه از آفیسر
اخذ ویزای M-1 آمریکا در سال ۲۰۲۳
ویزای M مختص کارآموزان حرفه ای است ، برای گذراندن دوره کار آموزی موسسات حرفه ای و غیر آکادمیک شناخته شده، به غیر از برنامه های آموزش زبان زیرا این برنامه ها نیاز به اخذ ویزای F دارند.
- از یک موسسه SEVP پذیرش اخذ کنید. برنامه تبادل دانشجو آمریکا(SEVP) دارای لیستی از موسسات حرفه ای است که در آن دانشجویان پذیرفته می شوند. برای واجد شرایط بودن برای درخواست ویزای M1، باید درخواست دهید و در یکی از این موسسات پذیرش بگیرید. پس از پذیرش، موسسه مورد نظر شما را در سامانه آنلاین ساماندهی اطلاعات گردشگران و دانشجویان اطلاعات (SEVIS) ثبت میکند و فرم I-20 را به شما میدهد.
https://sevp.ice.gov/opt/#/login
- تسلط بالایی به زبان انگلیسی داشته باشد. دانشجویان بین المللی باید درک خوبی از زبان داشته باشند. سطح زبان انگلیسی آنها باید به اندازه کافی بالا باشد. آنها باید سخنرانی ها را درک کنند و بتوانند در مورد مفاهیم کلاس بحث کنند. تسلط به زبان انگلیسی را می توان با شرکت در آزمون های استاندارد مهارت انگلیسی مانند تافل یا آیلتس اثبات کرد.
- روابط قوی با کشور خود را ثابت کنید. شما قرار است پس از اتمام تحصیلات به کشور خود باز گردید. به همین دلیل است که باید روابط قوی خود را از طریق اسناد ملکی، اجاره آپارتمان، آدرس خارجی و روابط خانوادگی ثابت کنید. اگر مدارک کافی ارائه نکنید، سفارت ایالات متحده ممکن است ویزای شما را به دلیل مشکوک بودن به ماندن دائمی در ایالات متحده رد کند.
- هزینه های تحصیل و سکونت خود را تأمین کنید. برای دریافت ویزای M1 باید ثابت کنید که می توانید هزینه های خود را در حین تحصیل و زندگی در ایالات متحده تأمین کنید. فرم I-20 شما حاوی تخمینی از هزینه های یک ساله است، بنابراین باید اسناد مالی ارائه دهید که ثابت کند این مبلغ را به راحتی در دسترس دارید. اگر افراد تحت تکفل شما نیز در ایالات متحده به شما ملحق می شوند، باید اثبات کنید که هزینه اقامت آنها را نیز تأمین کنید.
مدارک اخذ ویزای M-1 آمریکا
هنگام درخواست ویزای M1 باید مدارک زیر را جمع آوری کنید:
- پاسپورت معتبر
- صفحه تاییدیه فرم DS-160
- یک قطعه عکس
- رسیدهای پرداخت هزینه ها
- فرم اصلی به همرا یک کپی از آن
- مدارک تحصیلی
- ریز نمرات تحصیلی .
- نمرات آزمون های استاندارد و غیره
- اثبات تمکن مالی از جمله: صورتحساب بانکی در ۳ سال گذشته، اطلاعات مالیاتی ۳ سال گذشته
- وام برای تأمین مالی اقامت شما در ایالات متحده (در صورت وجود).
- تمام اطلاعات مربوط به بورسیه تحصیلی شما در ایالات متحده را ارائه دهید (در صورت وجود).
اگر فردی در ایالات متحده اسپانسر شما می کند، فرم ,I-134 اطلاعات بانکی و اظهارنامه مالیاتی مربوط به ۳ سال گذشته شخص را ارسال کنید.
هزینه اخذ ویزای M-1 آمریکا
هزینه درخواست ویزای M-1 غیرقابل استرداد است به این معنی که حتی اگر ویزا را دریافت نکنید، پولی به شما مسترد نمی شودعلاوه بر این هزینه، بسته به سفارتی که در آن درخواست می کنید، ممکن است هزینه های اضافی نیز پرداخت کنید. رسیدهایی را که ثابت می کند تمام هزینه ها را پرداخت کرده اید نگه دارید.
از آنجایی که همه دانشجویان بین المللی در ایالات متحده در SEVIS ثبت نام می شوند، کارمزد SEVIS I-901 را باید پرداخت کنید. بعد از پرداخت رسید آن را نگه دارید.
فرآیند اخذ ویزای M-1 آمریکا
روند درخواست ویزای M-1 آمریکا کاملاً مشابه روند درخواست ویزای F-1 است. برای درخواست ویزای M-1 باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- فرم I-20 خود را دریافت کنید.
- فرم DS-160 را به صورت آنلاین ارسال کنید.
- هزینه درخواست ویزا را پرداخت کنید.
- هزینه SEVIS I-901 را بپردازید.
- در مصاحبه شرکت کنید.
اخذ ویزای M-2
اگر دارنده ویزای M-1 آمریکا دارای همسر یا فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال باشد، آنها نیز اجازه دارند با ویزای M-2 به ایالات متحده بیایند. ویزای M-2 به افراد تحت تکفل اجازه می دهد تا دارنده ویزای M-1 در ایالات متحده را در طول مدت تحصیل خود همراهی کنند. وابستگان M-2 فرم های I-20 را دریافت می کنند، اما به محض انقضای ویزای M-1، آنها نیز ملزم به بازگشت به کشور خود هستند.
همسر دارنده ویزای M-1 مجاز به کار یا تحصیل نیست و فرزندان فقط می توانند مقطع ابتدایی و راهنمایی خود را (تا کلاس دوازدهم) را در آمریکا بگذرانند.
سخن پایانی
تحصیل در آمریکا یکی از پر طرفدارین روش های ورود به این کشور است. متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا بسته به شرایطی که در این مقاله به تفصیل مورد بررسی قرار دادیم، می توانند سه نوع ویزای F ، J و M را دریافت کنند. پس از فارغ التحصیلی، می توانید با پیدا کردن شغل در آمریکا بمانید و ویزای موقت خود را به ویزا ی کاری تبدیل کنید و در ادامه اقامت دائم آمریکا را درخواست کنید.
در نظر داشته باشید که میزای تقاضا برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا همواره رو به رشد بوده است و این موضوع باعث سختتر شدن و رقابتی تر شدن شرایط برای دانشجویان بین المللی در سراسر دنیا شده است، بنابراین ضروری است قبل از اقدام برای هر مرحله با مشاورین متخصص در این زمینه مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی تحصیل در آمریکا می توانید با مشاوران و وکلای مجرب موسسه مهاجرتی رویال اپلای در ارتباط باشید.
با کارشناسان و وکلای با تجربه مقیم کانادا و استرالیا و آمریکا شرکت مهاجرتی رویال اپلای همراه باشید.
شرکت مهاجرتی رویال اپلای
تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱-۲۲۴۰۸۱۸۱-۲۲۴۰۷۱۷۱
آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸
برای رفتن به صفحه فرم درخواست مشاوره رایگان کلیک کنید.