کانادا

استارتاپ ویزای کانادا

ویزای استارت‌آپ کانادا (Start-up Visa) یکی از روش های اخذ اقامت دائم کاناداست. این برنامه مهاجرتی  به  کارآفرینان خلاق و مبتکر در سراسر جهان امکان اخذ اقامت دائم کانادا را می‌دهد و مختص افرادی است که دارای ایده یا طرح ایجاد یک کسب‌ وکار نوآورانه که پتانسیل رشد بالایی دارد، هستند و می‌توانند در اقتصاد کانادا نقش مؤثر و مفیدی ایفا کنند.

هدف اصلی برنامه استارت آپ کانادا جذب ایده‌های جدید برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و نوآورانه به کاناداست که می‌توانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند و فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد نمایند. دولت کانادا به‌ خصوص به دنبال استارت‌آپ‌هایی است که در زمینه‌های تکنولوژی، نوآوری و فناوری‌های پیشرفته فعالیت می‌کنند.

 برای مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ، متقاضیان باید از یکی از ارگان های مجاز در کانادا نامه حمایتی (  Letter of support) دریافت کنند. پس از تأیید و موفقیت در مراحل اخذ ویزا، افراد می‌توانند همراه با خانواده خود اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.

در این مقاله نحوه مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ، شرایط، مدارک و مراحل اخذ ویزای استارت آپ و  صفر تا صد ویزای استارتاپ کانادا را مورد بررسی قرار داده ایم.

فهرست مطالب

مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ

مهاجرت به کانادا از طریق استارت‌آپ یکی از جذاب‌ترین روش‌های مهاجرتی برای کارآفرینان و افرادی است که ایده‌های نوآورانه در زمینه کسب‌وکار دارند. برنامه ویزای استارت‌آپ کانادا به متقاضیان این امکان را می‌دهد که با راه‌اندازی کسب‌وکاری نوپا و نوآورانه در کانادا، اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.

برنامه استارت آپ کانادا به افرادی که توانایی ایجاد کسب‌وکاری با پتانسیل رشد بین‌المللی وامکان ایجاد اشتغال دارند، فرصت می‌دهد تا نه تنها به اقتصاد کانادا کمک کنند، بلکه از حمایت‌های دولتی و خصوصی برای توسعه ایده‌های خود بهره‌مند شوند. این برنامه مناسب افرادی است که به دنبال راه‌اندازی یک استارت‌آپ نوآورانه در محیطی پیشرفته و پویا مانند کانادا هستند.

یکی از مزایای مهم ویزای استارت آپ کانادا این است که از همان ابتدا در خواست اقامت دائم شما در حال بررسی است، مشروط بر اینکه کسبو کارآن‌ها از سوی یکی از سازمان‌های کانادایی که توسط دولت تأیید شده‌اند (مثل انکوباتورهای کسب‌وکار(حمایت شود.

 از سوی دیگر  ویزای استارت آپ کانادا نه تنها برای متخصصان و کارآفرینان باتجربه جذاب است، بلکه به افراد جوان و تازه‌واردی که در زمینه‌های فناوری یا صنایع خلاق فعالیت دارند، نیز این امکان را می‌دهد که به کانادا مهاجرت کرده و ایده‌های خود را به واقعیت تبدیل کنند.

از آنجایی که کانادا به دنبال توسعه کسب ‌و کارهایی است که قابلیت رشد جهانی و اشتغال زایی دارند، برنامه ویزای استارت‌آپ نسبت به سایر  روش های مهاجرتی کانادا فرصت‌های بیشتری به کارآفرینان می‌دهد.

متقاضیان اقامت کانادا از طریق ویزای استارتاپ هم می توانند به صورت فردی یا در قالب یک تیم ۵ نفره  برای این برنامه اقدام کنند. در فرآیند مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارت آپ  نیاز به پشتیبانی یک سازمان حمایتی مورد تایید کانادا دارید همچنین متقاضیان باید شرایط خاصی را برآورده کنند که  در ادامه مقاله به شرایط اخذ ویزای استارت آپ  کانادا  و معرفی سازمان های حمایتی مورد تایید پرداخته ایم.

مزایای ویزای استارتاپ کانادا

 

ویزای استارت آپ کانادا برای حمایت از کارآفرینانی طراحی شده است که نه تنها ایده‌های تازه و نو آورانه ارائه می‌دهند، بلکه پتانسیل ایجاد تاثیر قابل توجهی در اقتصاد پویا کانادا را دارند. برای درک اینکه چرا برنامه استارت آپ کانادا فرصت مناسبی برای راه اندازی و گسترش کسب و کار و اخذ اقامت دائم کاناداست، به بررسی مزایای مهم این ویزا می پردازیم.  

پس از تایید ویزای استارتاپ، شما و اعضای خانواده تان که شامل همسر وفرزندان زیر ۲۲ سال می شود، می توانید اقامت دائم کانادا ( PR) را دریافت کنید. اقامت دائم کانادا به شما اجازه  می دهد به طور نامحدود در کانادا زندگی و کار کنید. همچنین بسیاری از حقوق و مزایای مشابه شهروندان کانادایی را داشته باشید.

متقاضیانی که برای ویزای استارتاپ درخواست می دهند، می توانند برای اعضای خانواده یعنی همسر و فرزندان  زیر ۲۲ سال که تحت تکفل شما هستند هم درخواست اقامت دائم دهند.  همسر شما می تواند درخواست اپن ورک پرمیت کانادا دهد و فرزندان شما نیز می توانند برای اخذ مجوز تحصیل در کانادا اقدام کنند.

 

برنامه ویزای استارتاپ، کارآفرینان را با سازمان های کانادایی که می توانند از شما برای راه اندازی ایده و کسب و کارتان حمایت کنند و به  شما راهنمایی، مشاوره و بودجه ارائه دهند، مرتبط می کند. این سازمان ها که شامل ونچر کپیتال ها، انجل انوسترها و انکوباتورها هستند که با راهنمایی های استراتژیک و بعضا با ارائه پشتوانه مالی به رشد استارت آپ ها و افزایش شانس موفقیت آن ها کمک می کنند.

هنگامی که منتظر رسیدگی به درخواست اقامت دائم (PR) از طریق ویزای استارت آپ کانادا هستید، می توانید برای یک مجوز کار با اعتبار ۳ ساله درخواست دهید. با اخذ مجوز کار می توانید وارد کانادا شوید و فورا روی استارت آپ خود شروع به کار کنید و کسب و کار خود را راه اندازی کنید.

برنامه استارت آپ در مقایسه با سایر برنامه های مهاجرتی، به ویژه از نظر سطح تحصیلات و تجربه کاری شرایط نسبتاً انعطاف پذیری است. متقاضیان اخذ ویزای استارت آپ محدودیت سنی ندارند. همچنین نیاز به مدارک تحصیلی پیشرفته و یا سوابق و تجارب کاری خاصی ندارند.

بعد از اخذ اقامت دائم کانادا به عنوان دارنده PR کانادا اگر حداقل سه سال از پنج سال گذشته در کانادا زندگی کنید، می توانید برای اخذ شهروندی کانادا اقدام کنید و از مزایای همچون اخذ پاسپورت کانادایی و دریافت حق رای بهره مند شوید.

برخلاف بسیاری از ویزاهای کانادا درخواست ویزای استارت آپ را هم به صورت فردی و در قالب یک تیم ۵ نفره می توان ثبت کرد. بنابراین برای مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ می توانید به عنوان یک گروه از کارآفرینان درخواست دهید. هر عضو تیم  می توانید روی حوزه تخصصی خود تمرکز کند. اقدام  گروهی می‌تواند کارایی و اثربخشی استارتاپ شما را افزایش دهد.

شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا

برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا، باید شرایط خاصی را برآورده کنید. این ویزا به کارآفرینان و بنیان‌گذاران استارتاپ‌های نوآورانه که قصد دارند کسب‌وکارشان را در کانادا راه‌اندازی کنند، تعلق می‌گیرد. برخی از این الزامات و شرایط مربوط به کسب و کار و طرح تجاری است که قصد راه اندازی آن را در کانادا دارید. کسب‌و‌کار شما نه‌تنها از نظر قانونی در کانادا باید ثبت شود، بلکه باید به‌صورت واقعی در اقتصاد کانادا ایفای نقش کند و به‌طور فعال از داخل کشور مدیریت و اداره شود. شرایط ثبت شرکت در برنامه استارتاپ کانادا از دو جنبه شرایط مربوط به ساختار کسب و کار و پس از تایید درخواست ویزای استارت آپ نحوه فعالیت شرکت می تواند مورد بررسی قرار گیرد.

علاوه بر شرایط مربوط به کسب و کار متقاضیان برنامه استارتاپ نیز باید شرایط لازم را داشته باشند. بنابراین شرایط اخذ ویزای استارت آپ کانادا را می توان در دو دسته زیر مورد بررسی قرار داد :

شرایط متقاضی ویزای استارت آپ کانادا

برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا، شما باید یک نامه حمایتی یا نامه ساپورت از یکی از ارگان های حمایتی  که از قبل لیست آن ها  از سوی اداره مهاجرت کانادا مشخص شده است، دریافت کنید.  

 

نمره آیلتس برای استارتاپ کانادا آیلتس ۵، معادل CLB5 است که متقاضی در همه اسکیل ها نمره ۵ و برای مهارت خواندن نمره ۴ را اخذ کرده باشد. همچنین می توانید نمره آزمون زبان فرانسوی TEF را نیز ارائه دهید.

 

متقاضی ویزای استارتاپ باید تمکن مالی برای تامین هزینه های خود و اعضای خانواده تحت تکفل خود در کانادا ارائه دهد. میزان تمکن مالی به تعداد اعضای خانواده شما بستگی دارد.

شرایط ثبت شرکت در برنامه استارتاپ کانادا

  • هر متقاضی باید حداقل ۱۰ % از کل حق رای در کسب و کار را داشته باشد.
  • همچنین متقاضیان و ارگان حمایتی که موفق به اخذ نامه ساپورت از آن ها شده اید باید کنترل اصلی بر کسب‌وکار داشته باشند و در مجموع بیش از ۵۰٪ از کل حق رأی را در اختیار داشته باشند.
  • متقاضی باید کسب وکار خود را در کانادا تاسیس و ثبت کند. یعنی کسب‌و‌کار باید به‌عنوان یک نهاد قانونی رسمی در کانادا شناخته شود.
  • متقاضی باید کسب و کار خود را در خاک کانادا به صورت فعال و مستمر مدیریت کند. این کار را نمی‌توانید از خارج از کانادا انجام دهید.
  • بخش‌های کلیدی و اصلی کسب‌وکار درکانادا انجام می‌شود و به رشد اقتصادی کانادا کمک می‌کند. شما نمی‌توانید فقط کسب‌وکار را از خارج مدیریت کنید و باید فعالیت‌های مهم را در خود کانادا انجام دهید.
مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره با کارشناسان رویال اپلای و ارائه جزئیات بیشتر با شما تماس خواهیم گرفت.

مدارک لازم برای ویزای استارتاپ کانادا

برنامه ویزای استارت آپ کانادا، برای کارآفرینانی است که مهارت و پتانسیل ایجاد کسب و کار در کانادا را دارند، می توانند در کانادا اشتغال زایی کنند و در مقیاس جهانی رقابت کنند. افراد واجد شرایط برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا، باید مستندات و مدارک مختلفی را ارائه دهند. یکی از تفاوت های مهم مدارک ویزای استارت آپ با سایر پروسه های سرمایه گذاری فدرال کانادا مانند مدارک لازم برای ویزا ICT  کانادا(ویزای ثبت شرکت) این است که داشتن مدرک زبان برای ویزای استارت آپ ضروری است. مدارک لازم برای ویزای استارتاپ کانادا عبارتند از:

برای شروع پروسه ویزای استارتاپ کانادا، قبل از هر چیزی  داشتن ایده نوآورانه یکی از مدارک کلیدی است. این ایده باید خلاقانه و متمایز باشد و نشان دهد که پتانسیل رقابت در سطح جهانی را دارد.

 

بیزینس پلن یکی از مدارک کلیدی برای ویزای استارت‌آپ کانادا است که نشان‌دهنده نوآوری، پتانسیل رشد، و قابلیت موفقیت کسب‌وکار شما در بازار کانادا است. ارائه طرح به ارگان های حمایتی و اداره مهاجرت کانادا برای ارزیابی پتانسیل موفقیت کسب و کار شما ضروری است.  

 

برای درخواست ویزای استارتاپ باید یک نامه ساپورت که توسط یکی از ارگان های حمایتی (DBO) در  کانادا  صادر شده است، ارائه دهید. نامه حمایتی برای ارزیابی ایده تجاری کارآفرینان خارجی که مایل به مهاجرت به کانادا تحت برنامه ویزای استارت آپ هستند صادر می شود.

 

ارائه نمره زبان آیلتس ۵ حداقل  برای متقاضیان ویزای استارتاپ ضروری است.

برای نشان دادن اینکه توانایی مالی کافی برای حمایت از خود و اعضای خانواده همراه برای اقامت کانادا دارید. مقدار دقیق مورد نیاز به تعداد اعضای خانواده شما بستگی دارد و توسط اداره مهاجرت کانادا  آپدیت می شود.

حداقل تمکن مالی مورد نیاز برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا در جدول زیر مشاهده می کنید:

تمکن مالی ویزای استارتاپ کانادا

تعداد اعضای خانواده

تمکن مالی مورد نیاز

۱

۱۴۶۹۰ دلار

۲

۱۸۲۸۸ دلار

۳

۲۲۴۸۳ دلار

۴

۲۷۲۹۷ دلار

۵

۳۰۶۹۰ دلار

۶

۳۴۹۱۷ دلار

۷

۳۸۸۷۵ دلار

۸

۳۹۵۸ دلار

مدارک هویتی مانند پاسپورت، گواهی ازدواج و تولد فرزندان و سایر مدارک شناسایی شخصی مرتبط  را باید ارائه دهید.

داشتن مدارک تحصیلی اگر چه جز مدارک ضروری اخذ ویزای استارت آپ نیست اما اما ارائه مدارک تحصیلی می تواند در کنار  نشان دادن صلاحیت ها و تجربیات شما، شانس دریافت ویزای استارت آپ را تقویت کند.

 

ارائه گواهی سو پیشینه برای اثبات عدم وجود سوابق کیفری ضروری است.

 

برای اطمینان از رعایت استانداردهای بهداشتی برای مهاجرت به کانادا، ارائه نتایج معاینات پزشکی  ضروری است.

مراحل اخذ ویزای استارتاپ کانادا

مراحل اخذ استارتاپ ویزای کانادا به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود:

  • قابلیت و پتانسیل ایده نو آورانه و بیزینس پلن شما به عنوان یک کارآفرین
  • ارسال درخواست ویزای استارتاپ کانادا به اداره مهاجرت
  • اخذ ورک پرمیت کانادا و فعالیت روی طرح ارائه شده در مدت زمان بررسی درخواست اقامت دائم شما

پس ازآماده سازی مدارک لازم  و برسی اینکه  شرایط اولیه برنامه ویزای استارتاپ را دارید برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول شروع درخواست ویزای استارتاپ داشتن یک ایده نوآورانه است. هدف کلی ارائه یک ایده تجاری این است که یکی از ارگان های حمایتی را متقاعد کند تا از شما حمایت کنند. ایده نوآورانه شما باید قابلیت رقابت در مقیاس جهانی داشته باشد، به همین دلیل باید رقبا را ارزیابی کنید و یک بیزینس پلن تهیه کنید تا با کمک آن بتوانید یک ارگان حامی پیدا کنید. 

متقاضی ویزای استارتاپ باید از یکی از سازمان های حمایتی نامه ساپورت بگیرد. در سال ۲۰۲۴ در فهرست این سازمان ها  که توسط اداره مهاجرت کانادا تهیه شده است ۸۴ سازمان معرفی شده اند. این سازمان ها در سه زیر دسته طبقه بندی می شوند:

  • ونچر کپیتال ها(venture capital funds)
  • انجل انوسترها (angel investor groups)
  •  انکوباتورها (business incubators)

 این سازمان ها برای سرمایه گذاری و حمایت از استارتاپ های بالقوه در برنامه استارتاپ ویزای کانادا مجاز هستند و هر یک از آن ها معیارهای خاص خود را دارند، به همین دلیل باید سازمانی را انتخاب کنید که با ایده های شما هم راستا باشد.

 هنگامی که تصمیم گرفتید ایده خود را با چه سازمانی  مطرح کنید باید دستور العمل های آن ها را برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا در وبسایت هر سازمان مطالعه کنید، ایده نوآورانه خود را با آن ها مطرح کنید و نشان دهید ایده شما پتانسیل رشد را دارد.سازمان های حمایتی کهبه قتبلیت های استارتاپ شما اطمینان یابند، یک نامه حمایتی (LOS)  برای شما صادر می کنند که یکی از مدارک مهم برای درخواست ویزای استارتاپ کاناداست.

بعد از اخذ نامه حمایتی باید تمام مستندات و مدارک مورد نیازبرای درخواست ویزای استارتاپ، از جمله ، مدارک شخصی، مدرک زبان، مدارک تحصیلی، مدارک تمکن مالی، منابع مالی، بیزینس پلن و… را فراهم کنید. 

ارسال درخواست ویزای استارتاپ به اداره مهاجرت کانادا از طریق وبسایت رسمی Canada.ca انجام می شود. فرم‌های درخواست برای برنامه ویزای استارتاپ را تکمیل کرده و همراه با مستندات مورد نیاز و هزینه درخواست ارسال کنید.

برای ارسال درخواست ویزای استارتاپ، علاوه بر مدارک شخصی، لازم است که مدارک مرتبط با ایده و کسب‌وکار خود را هم ارائه کنید. ابتدا، باید یک Pitch Deck تهیه کنید که در آن ایده و برنامه کاری خود را توضیح داده و نشان دهید که استارتاپ شما چه هدفی دارد و چگونه قصد دارید به موفقیت برسد. همچنین مدارکی که ثابت می‌کند کسب‌وکارتان به صورت قانونی در کانادا ثبت شده است، یعنی اسناد تأسیس شرکت، هم ضروری است.همچنین جدول سرمایه‌گذاری ارائه دهید که در آن سهم هر فرد یا نهاد از مالکیت استارتاپ مشخص باشد. صورت‌ حساب های  مالی که وضعیت مالی فعلی‌ شما را نشان می‌دهد و همچنین پیش‌بینی‌های مالی آینده برای ارزیابی پتانسیل موفقیت کسب و کار خود را اضافه کنید.

پس از ارسال درخواست اقامت دائم خود به اداره مهاجرت کانادا ورک پرمیت یا همان اجازه کار در کانادا را دریافت می کنید. با دریافت ویزای کاری کانادا، می‌توانید وارد کانادا شوید و روی ایده کسب وکار خود کار کنید. دریافت مجوز کار کانادا به شما امکان می‌دهد تا وارد کانادا شوید در حالی که اداره مهاجرت کانادا در حال بررسی و پردازش درخواست PR شماست.

هنگامی که با ویزا ی کار کانادا وارد خاک این کشور شده اید و منتظر دریافت نتیجه درخواست اقامت دائم خود هستید، باید اداره مهاجرت کانادا را در جریان میزان پیشرفت پروژه خود قرار دهید. توصیه می کنیم که به‌طور فعال هر ۶ ماه یک بار پیشرفت کسب‌وکار خود را به اداره مهاجرت گزارش دهید. این گزارش‌دهی منظم می‌تواند تعهد شما به پروژه را نشان دهد و باعث رفع هرگونه مشکل احتمالی مربوط فرآیند اقامت دائم کاناد شود.

 

پس از ارزیابی درخواست شما، اداره مهاجرت تصمیم خود را به شما اطلاع خواهد داد. این ارتباط از طریق اطلاعات تماس موجود در درخواست شما صورت می‌گیرد. اگر درخواست شما موفقیت‌آمیز باشد، وضعیت اقامت دائم کانادا به شما اعطا خواهد شد  در نظر داشته باشید تا قبل از دریافت اقامت دائم کانادا پروژه استارتاپی شما تحت نظارت اداره مهاجرت کاناداست و با اخذ اقامت دائم کانادا دیگر تحت نظر نخواید بود.

سازمان‌های مورد تایید برای استارتاپ ویزای کانادا

سازمان های مورد تایید اداره مهاجرت کانادا  تحت عنوان (Designated Business Organizations) DBO، سازمان هایی هستند که اجازه دارند از کسب وکارها و یا ایده های استارتای حمایت کنند. این سازمان ها در صورت تایید یک ایده یا طرح، نامه حمایتی LOS به متقاضی ارائه می دهند. هرکدام از این ارگان ها روش‌های پذیرش ایده و معیارهای ارزیابی منحصربه‌فرد خود را دارند. این نامه یک ارزیابی رسمی از پتانسیل کارآفرینان ارائه می دهد و اساساً به معنای تعهد سازمان حمایتی  برای حمایت از پروژه، چه از طریق سرمایه گذاری و چه از طریق وام است.

 بر اساس آخرین بروزرسانی، فهرست این سازمان ها در وبسایت اداره مهاجرت کانادا به شرح زیر است:

در کانادا، بیش از ۲۰ صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا ونچرکپیتال وجود دارد که می‌توانند حداقل ۲۰۰ هزار دلار را برای ایده های نوین که قصد دریافت اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتاپ دارند، تامین کنند.

این صندوق های سرمایه گذاری استارتاپ هایی را حمایت می کنند که پتانسیل رشد سریع تر و جهانی شدن دارند. برای جلب حمایت این صندوق ها باید نشان دهید که کسب‌وکار شما می‌تواند به سرعت و در مقیاس بزرگ توسعه پیدا کند زیرا آن ها انتظار بازدهی بالایی از ایده های نوآورانه دارند.  

ارسال یک ایده خام از طریق ایمیل به این صندوق‌ها کافی نیست. قبل از اینکه ایده خود را به این صندوق ها معرفی کنید، لازم است روی طرح کسب‌وکار خود کار کرده و آن را به یک پیشنهاد جامع و قانع‌کننده تبدیل کنید. ایده ی شما باید پتانسیل رشد و سودآوری داشته باشند.

با داشتن یک طرح کسب‌وکار و تیم قوی شانس بیشتری برای جلب حمایت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و موفقیت در برنامه ویزای استارتاپ کانادا خواهید داشت.

اداره مهاجرت کانادا ۲۱ ارگان حمایتی ونچرکپیتال را به‌عنوان صندوق‌های مجاز برای حمایت و تأمین مالی  متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا معرفی کرده است:

  1. ۷ Gate Ventures
  2. Arete Pacific Tech Ventures (VCC) Corp
  3. BCF Ventures
  4. BDC Venture Capital
  5. Celtic House Venture Partners
  6. Extreme Venture Partners LLP
  7. Golden Venture Partners Fund, LP
  8. iNovia Capital Inc.
  9. Intrinsic Venture Capital
  10. Lumira Ventures
  11. Nova Scotia Innovation Corporation (o/a Innovacorp)
  12. PRIVEQ Capital Funds
  13. Real Ventures
  14. Relay Ventures
  15. ScaleUp Venture Partners, Inc.
  16. Top Renergy Inc.
  17. Vanedge Capital Limited Partnership
  18. Version One Ventures
  19. Westcap Management Ltd.
  20. Yaletown Venture Partners Inc.
  21. York Entrepreneurship Development Institute (YEDI) VC Fund

مراکز رشد یا انکوباتورها به عنوان نهادهای حمایتی، نقش کلیدی در تسریع توسعه استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا ایفا می‌کنند. این سازمان‌ها به استارتاپ‌ها در مراحل اولیه شکل‌گیری کمک می‌کنند تا با سرعت و کیفیت بیشتری فعالیت خود را آغاز کنند. برخلاف سرمایه‌گذاران مالی، انکوباتورها به‌طور مستقیم سرمایه‌ای برای پروژه‌ها ارائه نمی‌دهند و ممکن است در ازای خدمات خود هزینه‌هایی نیز دریافت کنند.

هدف اصلی انکوباتورها آماده‌سازی استارتاپ‌ها برای ورود به بازار و رشد پایدار است. آن‌ها امکاناتی مانند فضای کاری، مشاوره تخصصی، آموزش‌های مدیریتی و دسترسی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کنند. همچنین، اطلاعات مفیدی درباره چگونگی راه‌اندازی و گسترش کسب‌وکارها و راهکارهای جذب سرمایه را به کارآفرینان آموزش می‌دهند.

انکوباتورها همچنین به عنوان مشاوران و مربیان (منتور) عمل کرده و با نظارت بر مراحل اولیه رشد استارتاپ‌ها، به آن‌ها کمک می‌کنند تا مسیر خود را به‌طور مؤثری طی کنند. پذیرش در یک انکوباتور نشان‌دهنده اعتماد به ایده کسب‌وکار شما و تمایل به حمایت از شما برای دستیابی به موفقیت است.

هر مرکز رشد دارای قوانین و شرایط خاص خود برای همکاری و میزان سهام درخواستی است. در زیر لیست این مراکز  که توسط اداره را مشاهده می کنید:  

  • Alacrity Foundation
  1. Alberta Agriculture and Forestry
  2. Agrivalue Processing Business Incubator
  • Food Processing Development Centre
  • Biomedical Commercialization Canada Inc. (operating as Manitoba Technology Accelerator)
  • Creative Destruction Lab
  • Empowered Startups Ltd.
  • Extreme Innovations
  • Genesis Centre
  • Highline BETA Inc.
  • Innovacorp
  • Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovate Niagara
  • Invest Ottawa
  • Knowledge Park o/a Planet Hatch
  • LatAm Startups
  • Launch Academy – Vancouver
  • LaunchPad PEI Inc.
  • Millworks Centre for Entrepreneurship
  • NEXT Canada
  • North Forge Technology Exchange
  • Platform Calgary
  • Real Investment Fund III L.P. o/a FounderFuel
  • Ryerson Futures Inc.
  • Spark Commercialization and Innovation Centre
  • Spring Activator
  • The DMZ at Ryerson University
  • Toronto Business Development Centre (TBDC)
  • TSRV Canada Inc. (operating as Techstars Canada)
  • VIATEC
  • Waterloo Accelerator Centre
  • York Entrepreneurship Development Institute

این ارگان ها به عنوان یک منبع مهم مالی برای استارتاپ‌ها، نقش اساسی در تسهیل روند رشد و توسعه کسب‌وکارهای نوپا دارند. این دسته از سرمایه‌گذاران، با شرایطی آسان‌تر از سایر ارگان های حمایتی  از ایده های نو آورانه حمایت مالی می کنند.  

این دسته از ارگان های حمایتی به استارتاپ‌ها مبالغی پیشنهاد می‌کنند و در ازای این سرمایه، سهمی از شرکت را دریافت می کنند. این مدل سرمایه‌گذاری به استارتاپ‌ها کمک می‌کند تا با تأمین منابع مالی لازم، مسیر پیشرفت خود را هموارتر کنند. مبلغ پایه سرمایه‌گذاری این گروه‌ها معمولاً ۷۵ هزار دلار کانادا است، که می‌تواند به استارتاپ‌ها در مراحل ابتدایی کار خود کمک شایانی کند.

علاوه بر تأمین مالی، این سرمایه‌گذاران اغلب مشاوره‌های تخصصی و حمایت‌های استراتژیک نیز ارائه می‌دهند. ارتباطات قوی آن‌ها در صنعت به استارتاپ‌ها کمک می‌کند تا در مواجهه با چالش‌های بازار بهتر عمل کنند و از تجربه‌های آن‌ها بهره‌برداری نمایند.

اداره مهاجرت کانادا ۶ ارگان حمایتی انجل اینوستر را به‌عنوان صندوق‌های مجاز برای حمایت و تأمین مالی  متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا معرفی کرده است:

  1. Canadian International Angel Investors
  2. Ekagrata Inc.
  3. Golden Triangle Angel Network
  4. Keiretsu Forum Canada
  5. VANTEC Angel Network Inc
  6. York Angel Investors Inc

نامه ساپورت (LOS) در برنامه استارتاپ

نامه ساپورت یکی از شروط اولیه برنامه استارتاپ کاناداست. کارآفرینان با ایده های نو آورانه که پتانسیل اشتغال زایی و کمک به رشد اقتصادی کانادا دارند با اخذ نامه ساپورت از یکی از ارگان های حمایتی مجاز می توانند برای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنند.

برای کارآفرینان خارجی که قصد دریافت نامه ساپورت دارند، ارائه یک ایده نوآورانه برای یک کسب و کار نوپا که پتانسیل موفقیت بالایی دارند، موفقیت بسیار مهم است زیرا اکثر سازمان های حمایتی تعیین شده (DBO) معمولاً به دنبال مفاهیم و ایده های قابل توسعه هستند.

آپ

گواهینامه تعهد در برنامه استارتاپ کانادا

هنگام درخواست برای ویزای استارتاپ کانادا متقاضیان همزمان با دریافت نامه ساپورت از یکی از ارگان های حمایتی تعیین شده ،گواهی تعهد (Commitment Certificate) را نیز دریافت  می کنند. برای  اینکه درخواست ویزای استارتاپ شما تأیید شود، یکی از ا سازمان‌های حمایتی  گواهینامه تعهد را برای استارتاپ شما صادر کند. تفاوت مهم این سند با نامه حمایتی در این است که که گواهینامه تعهد مستقیما به اداره مهاجرت کانادا ارسال می شود. سازمان حمایتی با ارسال این گواهینامه جزییاتی دقیقی را در مورد شرایط حمایت از شما ارائه میدهد.

اما نامه ساپورت به خود متقاضی ویزا یاستارتاپ ارسال می شود که متقاضی در روند درخواست ویزا این نامه را به همراه سایر مدارک ضروری اخذ ویزای استارتاپ به ادراه مهاجرت کانادا ارسال میکند.

 

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره با کارشناسان رویال اپلای و ارائه جزئیات بیشتر با شما تماس خواهیم گرفت.

اعضای کلیدی و غیر کلیدی در استارت آپ

اعضای کلیدی و غیر کلیدی در استارتاپ کانادا متفاوت هستند. اعضای کلیدی نقش حیاتی در موفقیت یک کسب و کار دارند و عدم حضور یک عضو کلیدی باعث اختلال در کل کسب و کار و رد شدن درخواست همه اعضای تیم استارتاپی می شود. این افراد مستقیما در توسعه و اجرای طرح نقش دارند و نقش اصلی در تصمیم گیری های کسب و کار دارند.

در مقابل اعضای غیر کلیدی در تیم استارتاپی افرادی هستند که حضور آن ها برای توسعه کسب و کار ضروری نیست. این افراد نقش پشتیبان و حامی دارند و اگر درخواست ویزای یکی از  اعضای غیر کلیدی رد شود تاثیری بر درخواست ویزای سایر اعضا ندارد.

هزینه‌ ویزای استارتاپ کانادا

هنگام درخواست برای برنامه استارتاپ کانادا در مرحله اول ممکن است برای پیوستن به ارگان های حمایتی استارتاپ نیاز باشد هزینه‌ای پرداخت کنید به عنوان مثال در شتاب‌دهنده‌ها و انکوباتورها، ممکن است برای دسترسی به منابع و مشاوره لازم باشد هزینه‌ای بپردازید یا درصدی از سهام خود را واگذار کنید و یا برای استفاده از فضاهای کاری مشترک که ارائه می‌دهند نیز معمولاً باید هزینه پرداخت کنید.

همچنین هنگام درخواست نامه حمایتی از یکی از ارگان های حمایتی ممکن است نیاز باشد هزینه پرداخت کنید.اما هزینه‌ای که برای دریافت این نامه پرداخت می‌کنید متفاوت است و به  سازمانی که انتخاب می کنید بستگی دارد. هزینه‌ی نامه ساپورت برای استارتاپ هایی که فعال هستند شروع به کار کرده‌اند معمولا  بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلاراست  و برای استارتاپ‌هایی که هنوز شروع به فعالیت نکرده ایند و در حد یک ایده هستند معمولا بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است. این هزینه ها بین کل تیم تقسیم می شود مگر اینکه متقاضی به صورت فردی اقدام کرده باتشد که در این صورت باید تمام هزینه اخذ نامه ساپورت را خود بپردازد.

با این وجود در صورتیکه که متقاضی درآمد بالایی از استارتاپ داشته باشد و یا ایده قوی و  نو آورانه ای ارائه دهد،  برخی از ارگان های حمایتی، بدون دریافت هیچ هزینه ای ، نامه‌ی  ساپورت را به متقاضی ارائه می‌دهند. فارغ از هزینه های مذکور که در شرایط خاصی ممکن است به متقاضی تحمیل شوند. پرداخت برخی از هزینه ها مانند هزینه‌های پردازش درخواست توسط اداره مهاجرت کانادا، هزینه اخذ اقامت دائم (PR) کانادا، هزینه بایومتریک، و هزینه‌های دیگر مانند هزینه ترجمه مدارک، هزینه سفر و …. برای همه افراد الزامی است.  

هزینه مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ را در جدول زیر مشاهده می کنید:

هزینه ویزای استارتاپ کانادا
هزینه درخواست متقاضی
۱۸۱۰ دلار
هزینه درخواست برای همسر
۹۵۰ دلار
هزینه درخواست برای فرزند
۲۶۰ دلار
هزینه اقامت دائم کانادا
۵۷۵ دلار
هزینه بایو متریک
۸۵ دلار

نرخ موفقیت ویزای استارتاپ کانادا

 درصد موفقیت ویزای استارت‌آپ کانادا ممکن است به عوامل مختلفی مانند شرایط و رزومه خود متقاضیان، ایده یا طرح نوآورانه آنها، و یا سوابق ایده های فعال بستگی داشته باشد. اداره مهاجرت کانادا اعلام کرده است که در سال گذشته حدود  ۳۳۳۴ درخواست اقامت دائم از طریق استارتاپ ویزای کانادا را موردد بررسی قرار داده است که  در مجموع ۲۵۷۴ درخواست تایید شده و موفق به اخذ اقامت دائم کانادا شده اند.

با توجه به این آمار نرخ موفقیت ویزای استارتاپ کانادا در سال گذشته بالای ۸۰ درصد بوده است و  استارتاپ هایی که از سوی انکوباتورها حمایت می شوند، شانس موفقیت بالاتری داشته اند. در جدول زیر نرخ موفقیت ویزای استارتاپ را بر اساس نوع ارگان حمایتی مشاهده میکنید:

نرخ موفقیت ویزای استارتاپ کانادا
ارگان حمایتی
تعداد درخواست های موفق
نرخ موفقیت
ونچر کپیتال ها
۶۶
۸۵%
انجل انوسترها
۵۸۳
۷۸%
انکوباتورها
۱۹۲۵
۸۶%

نمونه بیزینس پلن استارتاپ کانادا

 ارائه بیزینس پلن برای ویزای استارتاپ کانادا یکی از مهم ترین مدارک درخواست ویزاست.بیزنس پلن یا همان طرح تجاری توانایی شما را برای ارتقا ایده نوآورانه خود با در نظر گرفتن اهداف مالی و اقتصادی که در حال حرکت به سمت آن هستید نشان می دهد طرح شما برای اقتصاد کانادا مفید باشد و بر اشتغال زایی در کانادا تمرکز کند.

نحوه نوشتن یک طرح کسب و کار قانع کننده بسیارمهم است زیرا یک بیزینس پلن مستحکم شانس پذیرش در برنامه استارتاپ کانادا را افزایش می دهد و هرگونه اشتباه یا اطلاعات نادرست در طرح تجاری می تواند منجر به رد درخواست شما شود.

بیزینس پلن استارتاپ کانادا اهداف و استراتژی های کسب و کار، بازاری که مد نظر شماست و پیش بینی های  مالی شما را توضیح می دهد. همچنین کاندید مناسب  بودن برای  دریافت حمایت مالی از ارگان های حمایتی قدرت با داشتن یک بیزینس پلن قوی ارتباط مستقیم دارد، باید نشان دهید که طرح و ایده شما  تمام جنبه های کسب و کارو توانایی سود آوری را در نظر گرفته است.

موارد مهمی  که باید هنگام نوشتن بیزینس پلن در نظر بگیرید عبارتند از:

  1. بازار هدف کسب و کار
  2. نحوه سود آوری کسب و کار
  3. نحوه اداره کسب وکار در صورت کاهش فروش یا سود
  4. بررسی رقبا

سرمایه گذاران در حمایت از یک بیزنس پلن برای ویزای استارتاپ در کانادا به دنبال یک طرح واضح، مختصر که دارای ساختار مناسبی باشد، هستند. طرح کسب و کار باید به طور کلی دارای ساختار زیر باشد:

اولین و مهم ترین قسمت بیزینس پلن است که نقشه راه بیزینس شما محسوب می شود. این قسمت  به بررسی اجمالی نکات کلیدی طرح کسب و کار می پردازد  و دید کلی و روشنی از مفهوم کسب و کار و پتانسیل رشد و موفقیت آن را در اختیار خواننده قرار دهد.

این بخش باید شرح مفصلی از مفهوم کسب و کار ارائه دهد و محصول یا خدمات ارائه شده، بازار هدف، چشم انداز رقابتی را مورد بررسی قرار می دهد.

در این قسمت باید تجزیه و تحلیل دقیقی از بازار و رقبای بالقوه ارائه دهد.

این بخش باید استراتژی هایی را که برای ارتقای محصول یا خدمات استفاده می شود، مشخص کند.

این بخش باید یک برنامه مالی جامع داشته باشد بر آورد کلی از منابع مالی و سرمایه مورد نیاز برای کسب و کار و بازده مالی مورد انتظار ارائه دهد.

در نهایت، طرح کسب و کار باید شامل یک استراتژی دقیق مدیریت ریسک شامل تجزیه و تحلیل ریسک های قانونی و مالی شرکت و پلنی برای کاهش آنها داشته باشد.

با ایجاد یک بیزینس پلن جامع که همه این موضوعات را پوشش می دهد، شانس تایید یک استارتاپ بالاتر است.

دلایل رد شدن ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

درخواست ویزای استارتاپ کانادا مراحل مختلفی دارد که در هر مرحله اگر مرتکب اشتباهی شوید ممکن است درخواست شما رد شود. در برخی موارد متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا با وجود داشتن ایده های نوین ممکن است موفق به اخذ ویزا نشوند. دلایل متعددی برای رد درخواست ویزای استارتاپ وجود دارد و دلایل رد شدن درخواست ویزای استارتاپ کانادا بسته به شرایط هر پرونده ممکن است متفاوت باشد. داشتن درک درست از مواردی که موجب رد درخواست می شود به منظور پرهیز از اشتباهات رایج می تواند شانس اخذ ویزا را افزایش دهد.در ادامه، به برخی از مهم‌ترین دلایلی که ممکن است باعث رد شدن درخواست ویزای استارتاپ شود، می پردازیم.

بر اساس آمارهای اداره مهاجرت کانادا دلایل رایج برای ریجکت درخواست ویزای استارتاپ کانادا عبارتند از:

متقاضیان باید چک لیستی از مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا را تهیه کنند. بسیاری از درخواست های ویزای استارتاپ به دلیل عدم ارائه مدارک کامل رد می شوند.  به عنوان مثال برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا باید آیلتس ۵ داشته باشید و عدم ارائه نمره زبان کافی موجب رد درخواست شما می شود.

شرط اولیه برای شروع فرآیند درخواست ویزای استارتاپ داشتن نامه حمایتی از یکی از  ارگان های حمایتی در کاناداست. طرح و ایده کسب و کار  یا محصول متقاضیان باید پتانسیل رشد داشته باشد در غیر اینصورت از سوی این ارگان ها حمایت نخواهد شد.   از سوی دیگر داشتن تجربه در زمینه کسب‌وکار و صنعت مورد نظر می‌تواند برای موفقیت در درخواست ویزای استارتاپ مهم باشد. اگر افیسر تشخیص دهد متقاضی و یا  تیم استارتاپی تجربه یا تخصص کافی ندارد، درخواست ممکن است رد شود.

 

برای دریافت ویزای استارتاپ، معمولاً نیاز است که کسب‌وکار شما حمایت مالی لازم را از سرمایه‌گذاران معتبر دریافت کرده باشد. در صورت عدم اثبات تأمین مالی کافی، درخواست می‌تواند رد شود.

متقاضیان اخذ ویزای استارتاپ نیاز است که مدارک مالی کافی برای حمایت ازکسب و کار خود در کانادا ارائه دهند که نشان دهنده توانایی اداره و حفظ بیزینس خود در کانادا را دارند. از سوی دیگر متقاضیان باید تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی و اقامت در کانادا را برای حمایت از خود و اعضا ی خانواده ارائه دهند.

متقاضیان باید گواهی عدم سو پیشینه کیفری ارائه دهند. قبل از اینکه اجازه ورود به کانادا را داشته باشید باید اثبات کنید که ورود شما تهدیدی علیه امنیت کانادا نیست. درخواست  متقاضیان ممکن است به دلایل امنیتی، کیفری یا اخلاقی رد شود.

یکی از مراحل مهم در درخواست برای پروسه های مهاجرتی کانادا از جمله ویزای استارتاپ، ارائه گواهی معاینات پزشکی است.متقاضیان باید اثبات کنند که ورود آن ها برای سلامت و بهداشت عمومی کشور مخاطره ای ندارد.  

قوانین جدید استارتاپ کانادا

در ۲۹ آوریل ۲۰۲۴، وزیر اداره مهاجرت کانادا، تغییرات قابل توجهی را در مورد ویزای استارتاپ کانادا اعلام کرد. این تغییرات به منظور کاهش تعداد درخواست های عقب افتاده و تسریع روند پردازش درخواست ویزای استارتاپ ایجاد شده اند.  

مطابق با قوانین جدید استارتاپ کانادا تعداد درخواست های اخذ اقامت دائم از طریق برنامه استارتاپ کانادا با محدودیت های مواجه شده است. هر سازمان حمایتی که اداره مهاجرت کانادا تعیین کرده است نمی تواند بیش از ۱۰ درخواست استارتاپ را حمایت کند. بنابراین تا پایان سال ۲۰۲۶ هر ارگان حمایتی مجاز فقط ده نامه ساپورت می تواند صادر کند. 

با وجود تعیین این سقف محدود، کارآفرینان کمتری می توانند هر ساله از طریق برنامه استارتاپ کانادا درخواست اقامت دائم دهند. هدف از این تغییرات تشویق سازمان‌های حمایتی برای حمایت از بهترین ایده ها و  سرمایه‌گذاری‌ها و بهبود کیفیت کلی برنامه‌ استارتاپ است.

از دیگر تغییرات مهم ویزای استارتاپ کانادا این است که الویت رسیدگی به درخواست ها با متقاضیانی است که استارتاپ آن ها توسط انکوباتورهایی که عضو Canada Tech Network (شبکه فناوری کانادا) هستند، حمایت و پشتیبانی می شود.  این انکوباتورها شامل ۲۸ ارگان هستند و مطابق قوانین جدید ویزای استارتاپ کانادا الویت رسیدگی به درخواست ها برای متقاضیانی است که از سوی این ۲۸ ارگان حمایت شوند.

سوالات متداول

اداره مهاجرت کانادا در خصوص ظرفیت ویزای کانادا از طریق استارتاپ اعلام کرده است که تا سال  ۲۰۲۶ به ۱۷۰۰۰درخواست اقامت دائم از طریق ویزای استارتاپ کانادا رسیدگی خواهد کرد.

مدت زمان اخذ ویزای استارتاپ بسته به شرایط و حجم کاری سفارت متفاوت است. در ابزار آنلاین محاسبه مدت زمان پردازش ویزای کانادا در وبسایت اداره مهاجرت کانادا مدت زمان پردازش درخواست اجازه کار با استارتاپ ویزای کانادا حدود ۱۲۸ روز و مدت زمان اخذ اقامت دائم از طریق ویزای استارتاپ حدود ۴۰ تخمین زده شده است. 

اعضای خانواده می توانند همراه متقاضی به کانادا بیایند. اعضای خانواده شامل همسر و فرزتدان تحت تکفل که زیر ۲۲ سال هستند، می شود. همراهان دارنده ویزای استارتاپ می توانند برای اخذ مجوز کار یا تحصیل درخواست دهند. 

با توجه به قوانین جدید ظرفیت ویزای استارتاپ با محدودیت هایی مواجه شده است و این ظرفیت محدود با افزایش تقاضا همراه است. با وجود محدودیت های جدید، متقاضیان می توانند با  برنامه ریزی دقیق و ارائه یک بیزینس پلن قوی، شانس موفقیت خود را افزایش دهند. بنابراین شانس موفقیت شما در اخذ ویزای استارتاپ تا حد زیادی به نوآوری  و منحصر به فرد بودن ایده کسب و کار شما، توانایی تیم و جلب حمایت ارگان های حامی  بستگی دارد.

اطمینان حاصل کنید که از آخرین تغییرات و شرایط ویزای استارتاپ آگاه هستید و درخواست برای این برنامه را مطابق با آن تهیه کنید.

متقاضیان می توانند هنگامی که منتظر تایید درخواست ویزای استارتاپ خود هستند، برای اخذ مجوز کار در کانادا اقدام کنند. نتیجه درخواست مجوز کار در کانادا سریع تر است به همین دلیل متقاضیان می توانند با درخواست مجوز کار کانادا و اخذ ویزای کاری وارد خاک این کشور شوند و تا زمان دریافت نتیجه بررسی درخواست اقامت دائم خود در خاک کانادا روی ایده خود کار کنند.   

برنامه استارتات و کار آفرینی کانادا اگر چه هر دو برای جذب کار آفرینان به این کشور طراحی شده اند اما با یکدیگر تفاوت هایی دارند. ویزای استارتاپ برای افرادی است که دارای ایده نوآورانه هستند و از یک سازمان کانادایی نامه حمایت دریافت میکنند، این ویزا منجر به اقامت دائم کانادا می شود. اما ویزای کار آفرینی  کانادا برای خرید بیزینس یا مدیریت  کسب و کار هایی است که صرفا برای اقتصاد محلی کانادا مفید باشند. بنابراین شرایط درخواست و نوع کسب وکار افراد در این دو نوع ویزا متفاوت است.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره با کارشناسان رویال اپلای و ارائه جزئیات بیشتر با شما تماس خواهیم گرفت.

از طریق تکمیل فرم ارزیابی میتوانید از مشاوره رایگان با کارشناسان و وکلای مجرب شرکت رویال اپلای بهره مند شوید .

تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ ۲۲۴۰۸۱۸۱ ۲۲۴۰۷۱۷۱

آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *