پناهندگی

پناهندگی

مهاجرت قانونی و پناهندگی مفاهیم کاملا متفاوتی هستند که نباید آن ها را با هم یکی دانست. همانطور که می دانید بارها مقالات مختلفی در خصوص روش های قانونی مهاجرت به کشورهای مختلف (مهاجرت به کانادامهاجرت به آمریکا ) را برای شما مخاطبان عزیز منتشر کردیم اما این بار می خواهیم در این مقاله به ابعاد مختلف روش پناهندگی و معایب آن بپردازیم.

لازم به ذکر است موسسه مهاجرتی رویال اپلای هیچ گونه خدمات مشاوره ای در خصوص این پروسه ارائه نمی دهد و این مقاله صرفا جهت افزایش دانش و آگاهی شما نسبت به این روش پر مخاطره می باشد.

مطابق آمار های منتشر شده در پایان سال ۲۰۱۹، ۷۹.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به اجبار آواره شدند و این تعداد  در اواسط سال ۲۰۲۲ به ۱۰۳ میلیون نفر رسیده است. در این میان، حدود  ۳۲ میلیون پناهنده و همچنین میلیون ها نفر از افراد بدون تابعیت وجود دارند که از داشتن ملیت و دسترسی به حقوق اولیه مانند آموزش، مراقبت های بهداشتی، اشتغال و آزادی رفت و آمد محروم شده اند.

فهرست مطالب

در جدول زیر آمار آوارگان اجباری در جهان در اواسط سال ۲۰۲۲ را مشاهده می کنید:

پناهنده کیست ؟

متقاضی پناهندگی Asylum seeker   کسی است  که کشور اصلی خود را که  دارای تابعیت آن است ترک کند این زمانی است که شخص در کشور خود به دلایل مختلف احساس نا امنی جانی و مالی می کند. به عبارت دقیق تر فردی است که به دلیل ترس موجه از آزار و اذیت به دلایل نژادی، مذهب، ملیت، جنسیت یا گرایش جنسیتی، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص یا عقاید سیاسی، کشوری که تابعیت آن را دارد ترک می کند  و قصد ندارد  به کشور خود باز گردد.

در نتیجه این روش یکی از پر مخاطره ترین و پر ریسک ترین روش های خروج از کشور است زیرا  مسیری که شاید هیچگاه راه برگشتی نداشته باشد به همین دلیل شما می توانید با جایگزین کردن روش های قانونی و بهتر مهاجرت، مسیری امن تر، بهتر و کم هزینه تر را برای ادامه فعالیت یا زندگی خود در خارج از کشور انتخاب کنید.

چنانچه قصد دارید شرایط خود را برای بهره گیری از روش های قانونی بررسی کنید با وکلا و مشاوران مجموعه مهاجرتی  رویال  اپلای در تماس باشید ؛ مشاوران ما آماده پاسخ گویی به شما متقاضیان عزیز می باشند.

کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان

کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ آن اسناد حقوقی کلیدی هستند که حقوق افراد پناهنده و مسئولیت کشورهای عضو را نسبت به پناهجویان مشخص می‌کند این کنوانسیون به امضای ۱۴۵ کشور دنیا رسیده است و تنها کشورهایی که عضواین کنوانسیون هستند پناهجو می پذیرند.

مهمترین اصول مقررات این کنوانسیون برای کشورهای عضو آن: عدم استرداد، ممنوعیت اخراج، برگرداندن اجباری یا کوچ اجباری است یعنی هیچ دولتی نمی‌تواند  شخص پناهنده را  به کشور مبدأ که او را در معرض خطر قرار میدهد، بازگرداند. این موارد در حال حاضر به عنوان قاعده‌ای از قوانین عام بین‌المللی محسوب می‌شود.

لیست کشورهای امضا کنندگان کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ را در پی دی اف زیر می توانید مشاهده کنید:

لیست کشور های کنوانسیون

طبق قوانین بین المللی هیچ الزامی وجود ندارد که بگوید پناهندگان باید در اولین کشوری که به آن می رسند درخواست پناهندگی کنند. مطابق قوانین اتحادیه اروپا به کشورهای اتحادیه اجازه داده شده تا متقاضیان پناهندگی که بزرگسال هستند را به اولین کشور اروپایی که رسیده اند باز گردانند. این یعنی برخی از کشورهایی که مردم از طریق آنها برای رسیدن به اروپا سفر می کنند برای برخی ممکن است ناامن باشد زیرا  بسیاری از این کشورها  کنوانسیون پناهندگان را امضا نکرده اند و افرادی که در آنجا باقی می مانند از حمایت بین المللی برخوردار نمی شوند و نمی توانند زندگی خود را در آن کشور تشکیل دهند. این بخش از مقررات اتحادیه اروپا مقررات دوبلین  Dublin Regulation نام دارد که  تعیین می کند که کدام کشور مسئول رسیدگی به درخواست حمایت بین المللی از پناهنده است. طبق این قانون  یک پناهجو فقط می تواند درخواست خود را در یکی از کشورهای دوبلین بررسی کند. قانون اصلی این است که درخواست توسط اولین کشور دوبلینی که پناهجو به آن می آید بررسی می شود.

لیست کشورهای عضو مققرات دوبلین که ۳۲ کشور اروپایی هستند را مشاهده می کنید:کشور های دوبلین

رد در خواست پناهندگی

شخصی که درخواست پناهندگی او ناموفق بوده است هیچ ادعای دیگری برای دریافت حمایت از کشور مقصد نمی تواند داشته باشد. برخی از افرادی که درخواست پناهندگی آن ها رد شده است، داوطلبانه به کشور خود بازمی گردند و برخی دیگر به زور بازگردانده می شوند. برای برخی نیز تا زمانی که شرایط در کشورشان تغییر نکند بازگشت ممکن نیست. در این قسمت آمار پرونده های پناهندگی در کشور های اروپایی، آمریکا، کانادا و استرالیا را مشاهده می کنید که نسبت به سال های گذشته کاهش یافته اند:

خطرات و معایب پناهندگی

همانطور که در بالا اشاره کردیم این روش بسیار پر مخاطره و استرس زا برای متقاضیان است به همین دلیل اصلا توصیه نمی شود و از جمله این مخاطرات می توان به چند نمونه زیراشاره کرد:

  • تحقیقات نشان می دهد که برخی از پناهندگان در معرض خطر بیشتری برای اختلال استرس ، اضطراب، افسردگی، روان پریشی، غم و اندوه و خودکشی هستند.

بررسی ها در مورد خودکشی در جمعیت پناهندگان حدود۳۴٪ از مرگ های ثبت شده نشان می دهد. اطلاعات صحیحی در مورد جمعیت هایی که هنوز در حال جابجایی هستند وجود ندارد، زیرا جمع آوری داده های به موقع، مرتبط و قابل اعتماد در جمعیت هایی که بسیار متحرک هستند، چالش برانگیز است.

بسیاری از افراد برای ورود به کشور مقصد راه های غیر قانونی را انتخاب میکنند و از طریق مرزهای زمینی یا دریایی به صورت قاچاقی وارد می شوند که هزینه های مالی و خطرات جانی برای آن ها به همراه دارد.

چالش ها و مشکلات امنیتی و بهداشتی و … که این افراد در دوران زندگی در کمپ با آن مواجه می شوند.

توجه داشته باشید که بسیاری از افراد به دلایل غیر واقعی درخواست پناهندگی می دهند و دولت مقصد، دادگاه ها و  سازمان های مربوط به پناهندگی با تشخیص دروغین بودن این درخواست ها اقدام به اخراج و دیپورت این افراد از کشور می کنند. متأسفانه در حال حاضر حجم زیاد پرونده های غیر واقعی در این مسیر باعث شده است که ذهنیت کشورها نسبت به پرونده های پناهندگی بسیار منفی شود.

عدم امکان تحصیل یا اجازه کار در طول رسیدگی به پرونده پناهندگی و هم چنین برخورد نا مناسب مردم بومی کشورها با این دسته از افراد.

این روش گاهی باعث تحمیل هزینه های بیشتری نسبت به روش های قانونی مهاجرت به افراد می شود.

بازگشت پناهندگان به ایران

میلیون ها پناهنده آرزوی بازگشت به خانه را دارند. بازگشت داوطلبانه راه حل  مناسبی است که تعداد زیادی از پناهندگان  انتخاب میکنند. اما در نظر داشته باشید بازگشت به کشور حداقل تا ۵ سال امکان پذیر نمی باشد و  ممکن است سال ها به طول بیانجامد. بر اساس داده های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در سال ۲۰۲۱، ۲۰۵۷۵ نفر از ایران خارج شده اند و به کشورهای دیگر درخواست پناهندگی دادند. این تقریباً ۰.۰۲۴٪ از کل ساکنان ایران است.

در زیر رایج ترین کشورهای مقصد برای پناهجویان  ایرانی و آمار پناهندگان پذیرفته شده را مشاهده می کنید:

پناهندگان

راه های قانونی جایگزین پناهندگی

همانطور که گفتیم به دلیل آسیب ها و مخاطرات زیاد این روش برای مهاجرت به کشورهای مختلف در این قسمت به بررسی راه های مختلف قانونی و امن برای مهاجرت می پردازیم چرا که بسیاری از افراد با تحقیقات کافی و اخذ مشاوره صحیح می توانند شرایط خود را برای انتخاب یک روش قانونی و درست  برای مهاجرت بسنجند و از طریق رو ش های مناسب با رزومه خود وارد  یک مسیر مهاجرتی درست و ایمن بشوند.

 مهاجران نه به دلیل تهدید مستقیم یا آزار و اذیت، بلکه عمدتاً برای بهبود زندگی خود نقل مکان می کنند:

  1. پیدا کردن کار
  2. سرمایه گذاری
  3. به دنبال آموزش و تحصیل بهتر
  4. پیوستن به خانواده

برخلاف پناهندگانی که نمی توانند با خیال راحت به خانه بازگردند، مهاجران می توانند در صورت تمایل به خانه بازگردند. این تمایز برای دولت‌ ها مهم است، زیرا کشورها بر اساس قوانین و فرآیندهای مهاجرتی خود با مهاجران رسیدگی می‌ کنند.

مهاجران طیف گسترده ای از مهارت ها، تجربه، صلاحیت ها و تخصص را به بازار کار کشور های مختلف در جهان می آورند.

این افراد اغلب از طریق جستجوی مشاغل مرتبط با مهارت های خود در سایت های معتبر کاریابی مربوط به کشورهای مختلف  و گذراندن مراحل مصاحبه با کارفرمایان موفق به اخذ یک پیشنهاد شغلی از کشور مقصد میشوند طبیعی است که مدارک تحصیلی یا آموزش حرفه ای این افراد  توسط کارفرمایان باید به رسمیت شناخته  شود و هم چنین باید کشور مقصد با کمبود نیروی کار در حوزه تخصصی آن ها موجه باشد.

از دیگر روش های مهاجرت در این زمینه از طریق جذب نیروی کار ماهر و متخصص در کشورهایی مثل کانادا و استرالیا است.

در این روش افراد از طریق کسب امتیاز در سیستم امتیاز بندی این پروسه بر مبنای معیارهایی مانند سن، تحصیلات، سوابق شغلی، سطح زبان انگلیسی و …  می توانند اجازه اقامت دائم اشتغال به کار در این کشور ها را به صورت رسمی دریافت کنند.

در این قسمت نمودار تعداد ویزاهای مهاجرتی مبتنی بر اشتغال در سه کشور آمریکا، کانادا و استرالیا  را در سال ۲۰۲۲مشاهده می کنید:

مهاجرت از طریق کار

کسب اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری اغلب به معنای شروع یک زندگی جدید در یک کشور جدید است. راه اندازی کسب و کار و اجازه کار و  تحصیل برای اعضای خانواده از مزایای ورود به این مسیر مهاجرتی است. بسیاری از برنامه‌ های اقامت از طریق سرمایه‌ گذاری، مسیر تدریجی‌ تر با رویکردی انعطاف‌ پذیر را برای مهاجرت موقت که در نهایت منجر به اقامت دائم و شهروندی متقاضی و خانواده او می ‌شود را فراهم میکند.

در این قسمت نمودار تعداد ویزاهای سرمایه گذاری در سه کشور آمریکا، کانادا و استرالیا  در سال  ۲۰۲۲ را مشاهده می کنید:

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

 بسیاری از افراد با هدف ارتقا تحصیلات و  بهره گیری از امکانات علمی در دانشگاه ها و مدارس برتر دنیا به دنبال مهاجرت به کشورهای مختلفی هستند. برای این روش در قدم اول افراد نیازمند  اخذ یک پذیرش تحصیلی از موسسات یا دانشگاه های معتبر کشور مقصد هستند و پس از تحصیل با دریافت مدارک تحصیلی معتبر از این کشور جویای کار باشند  و با دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در موقعیت های شغلی مورد علاقه خود به استخدام درآیند. طبیعتا این مسیر می تواند در ادامه منجر به اخذ اقامت دائم  و هم چنین شهروندی از کشورهای قدرتمند در دنیا بشود.

 در این قسمت نمودار تعداد دانش آموزان و دانشجویان بین المللی در سه کشور آمریکا، کانادا و استرالیا  در سال ۲۰۲۲را مشاهده می کنید:

مهاجرت از طریق تحصیل

 

از جمله دیگر روش های قانونی مهاجرت می توان از طریق ازدواج و یا تولد را نام برد.در این روش ها متقاضیان می توانند  از طریق ازدواج و ورود به  برنامه های مهاجرتی الحاق به همسراقامت کشور مقصد را دریافت کند. همچنین دریافت اقامت دائم  کشور ها از طریق تولد از دیگر روش های مرسوم می باشد. این روش برای افرادی است که دارای پدر یا مادر خارجی هستند یا این که خودشان در کشوری دیگر متولد شده اند.

اما در نظر داشته باشید که اقدام از این طریق بسته به قوانین هر کشوری متفاوت است  زیرا قوانین کشورها برای اعطای تابعیت  متفاوت است و در برخی از کشورها اعطای تابعیت بر مبنای اصل خون و در برخی دیگر بر مبنای اصل خاک می باشد.کشورهایی که اصل خون را برای تولد در نظر گرفته اند به افرادی که دارای پدر یا مادر تبعه این کشور هستند به علت رابطه خونی تابعیت اعطا می کند و کشورهایی که قوانین تولد آنها برمبنای خاک است، به اشخاصی که درقلمرو این کشور متولد شوند، حتی بدون داشتن پدر یا مادر تبعه این کشور تابعیت اعطا می کنند.

دراین قسمت نمودار تعداد ویزای های مهاجرت از طریق خانواده را در سه کشور کانادا، استرالیا و آمریکا مشاهده می کنید:

تعداد ویزا های مهاجرت به کانادا- آمریکا-استرالیا

جهت دریافت مشاوره با کارشناسان رویال اپلای و ارائه جزئیات بیشتر با شما تماس خواهیم گرفت.

از طریق تکمیل فرم ارزیابی میتوانید از مشاوره رایگان با کارشناسان و وکلای مجرب شرکت رویال اپلای بهره مند شوید .

تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ ۲۲۴۰۸۱۸۱ ۲۲۴۰۷۱۷۱

آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.